TBMM çaycısı sahte yüzbaşı

Haber Giriş : 20 Temmuz 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisini istihbarat yüzbaşısı olarak tanıtıp iş bulma vaadiyle vatandaşları dolandırmakla suçlanan TBMM çaycısı Mustafa Yıldız yakalandı.

ANKARA'ya bağlı Elmadağ İlçesi ile Kırıkkale'de kendisini istihbarat yüzbaşısı olarak tanıtan TBMM çaycısı Mustafa Yıldız (36), vatandaşlardan iş bulma vaadiyle para, bazı işyerlerinden de ?iş bağlama' vaadiyle çeşitli ev eşyası aldı. İşyeri sahiplerinin ve vatandaşların dolandırıldıklarını anlamaları sonucu Mustafa Yıldız, jandarma tarafından yakalandı.

Hamile sevgilinin isyanı

Yıldız, suçunu itiraf ederek bir süreden beri sahte kimlikle yüzbaşı rolü yaptığını ve birçok kişiyi dolandırdığını söyledi. Evli olmasına rağmen bekár olduğunu söyleyip 28 yaşındaki S.Ö. ile nikáhsız yaşayan ve kadını hamile bırakan Yıldız, yargıç önüne çıkarılırken, S.Ö. adliye koridorlarında ?Allah belanı versin' diye bağırdı. Yıldız hakkında, kendilerini dolandırdığı iddiasıyla 18 kişi şikáyetçi oldu. Yıldız'ın iş vaadiyle bu kişilerden 2-3 bin YTL, ayrıca Kırıkkale ve Elmadağ'da birçok işyerinden beyaz eşya aldığı tespit edildi. Mustafa Yıldız tutuklanarak cezaevine konuldu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber