Temsili Nasreddin Hoca, dünyaya barış çağrısında bulundu

Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinliklerine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Nasreddin Hoca'yı temsili olarak canlandıran sinema ve tiyatro sanatçısı Deniz Oral ile birlikte Akşehir Gölü'ne maya çaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanı Yılmaz ile beraberindeki heyet, bu yıl 53.'sü düzenlenen Nasreddin Hoca'yı şenliklere davet etmek için temsili olarak Nasreddin Hoca'yı türbesine davet etmeye gitti. Davete icabet eden Nasreddin Hoca, türbeden dışarı çıkarak Kalkınma Bakanı Yılmaz ile birlikte türbe önünde ve üzerinde ?Dünyanın Ortası' yazılı taşın üzerine çıktı.

Türbe önünde konuşan temsili Nasreddin Hoca savaşların sona ermesi ve barış dileklerinde bulundu. Nasreddin Hoca ?Artık kan akmasın, savaş olmasın istiyoruz. İnsanlar barış içinde kardeşçe yaşasınlar istiyoruz. Artık huzur içinde bir dünya olsun. Dünyanın merkezinden insanlara sesleniyorum; mutlu bir dünyada yaşayalım.'' dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz da Nasreddin Hoca'nın insan odaklı hayatın neşesini ve güzelliğini herkesle paylaştıran anlayışının tüm dünyaya hakim olmasını dileğinde bulundu. Anadolu'nun bu değerleriyle tarihte dünyaya çok önemli katkılarda bulunduğunu dile getiren Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ''Anadolu'yu Anadolu yapan işte bu tür değerler. Bunların çok daha güçlü bir şekilde 21. yüzyılda, ülkemizde ve dünyada ses getirmesini, herkese ulaşmasını temenni ediyorum. Ben de bütün insanlığa barış, mutluluk, saadet diliyorum.''

NASREDDİN HOCA, EŞEĞİNE TERS BİNEREK AKŞEHİR GÖLÜ'NE MAYA ÇALMAYA GİTTİ

Türbe önündeki konuşmaların ardından temsili Nasreddin Hoca, eşeğine ters binerek Akşehir Gölü'ne maya çalmak üzere yola çıktı. Nasreddin Hoca'yı canlandıran Oral, ters bindiği eşeğiyle ilerlerken heybesindeki şekerleri halka dağıttı. Daha sonra Bakan Yılmaz ve temsili Nasreddin Hoca Akşehir'e 20 kilometre mesafedeki Akşehir Gölü'ne gitti. Gölün kıyısına gelen Oral, bu yıl bolluk ve bereket getirmesi dileğiyle göle maya çalacağını söyledi. Göl suyunun artması dileğinde bulunan Oral, ''İnşallah kuraklık çekmeyiz. Bu yıl kesin tutacak diyorum'' dileğinde bulundu. Kalkınma Bakanı Yılmaz ise ''Tutacağı kesin ama bu kadar yoğurdu nasıl pazarlayacağız, onu düşünmemiz lazım.'' dedi.

Konuşmaların ardından temsili Nasreddin Hoca, Kalkınma Bakanı Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Akış, Mustafa Baloğlu, Kerim Özkül ve Gülay Samancı, Akşehir Gölü'ne maya çaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber