Bingöl'de köy yolları sıcak asfalt malzeme ile kaplanacak

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, köy yollarının sıcak asfalt denilen seton karışımlı asfalt yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Güvençer, Bingöl Valiliği İl Özel İdare Sekreterliği'nce köy yollarının yapımı ve onarımı için Beyaztoprak köyü mevkinde saate 100 ton asfalt üretim kapasitesine sahip Asfalt Plent Tesisi'nin kurulum çalışmalarını inceledi. Vali Güvençer, burada yaptığı konuşmada, tesis sayesinde İl Özel İdaresi Sekreterliği sorumluluğundaki köy yollarının sıcak asfalt malzemesiyle onarılacağını bildirdi.

Vali Güvençer, özel idarenin yol yapımı ve onarımında kullandığı malzemeyi daha önce karayollarından temin ettiğini ifade ederek, artık özel idarenin ihtiyaç duyduğu malzemeyi kendi tesisinde üreteceğini kaydetti.

Bu sayede hem maliyet, hem de zaman konusunda kazanç sağlanacağını belirten Vali Güvençer, "Bu güne kadar itiraz fazla olmadığı için karayolları ile yaptığımız protokol çerçevesinde Karayolları Asfalt Plent Tesisi'nden bu malzemeyi alıyorduk. O da hem gecikmeli, hem de istediğimiz kritere ulaşmıyordu. Sathi kaplama yaptığımız yollar ile takip eden yıllarda onarımını yapmak için ihtiyaç duyduğumuz malzemeyi kendi plent tesisimizde üreteceğiz. Coğrafyası uygun ve trafik akışı yoğun olan köy yollarını sıcak asfalt denilen beton karışımlı asfalt yapmayı hedefliyoruz" dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, tesisin saatte 100 ton malzeme üretim kapasitesine sahip olduğunu, prefabrik sundurma, şantiye binası, jeneratör, sondaj kuyusu ve çevre düzenleme işleriyle tesisin 2 milyon 433 bin liraya mal olacağını söyledi.

Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir

Yayıncı: Behçet Güngör

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber