Melikgazi Belediyesi 84 adet arsa satacak

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mülkiyeti belediyeye ait olan 84 adet arsanın yatırımlara mali kaynak oluşturması için ihale ile satışa sunulacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Büyükkılıç, 17 Temmuz Salı günü saat 14.30'da Melikgazi Belediyesi Meclis Salonu'nda satışa sunulacak arsaların Anbar, Yıldırımbeyazıt, Osmankavuncu, Caferbey, Karadere, Kayadibi, Çay Bağları, Eğribucak, Erenköy, Gürle, Kazımkarabekir, Esenyurt, Esentepe, 19 Mayıs, Mimarsinan Bahçelievler ve Mimarsinan Kayapul gibi bölgelerde olduğunu belirtti. Büyükkılıç, arsaların 261 metrekare ile 2 bin 100 metrekare arasında değiştiğini, 84 arsanın 60'ı konut, 18'i bağ ve sayfiye, 6'sının ticaret arsası olduğunu kaydetti.

84 arsanın toplam muhammen satış bedelinin 2 milyon 413 bin lira olduğunu ifade eden Memduh Büyükkılıç, bu tür arsa satışları ile arsa spekülasyonlarını önlediklerini, arsa arayan kooperatiflere ucuz arsa ürettiklerini, atıl kapasitedeki arsaları ekonomiye kazandırdıklarını, belediye gelirlerini artırarak alt yapı çalışmalarına kaynak oluşturduklarını ve bölgelerin imar gelişmesine yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber