81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu ili Hatay

Türkiye'nin ilk uluslararası fuarı olan ve genel ticaret fuarı niteliği taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl kapılarını 81. defa açacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yine Kültürpark'ta 31 Ağustos?9 Eylül 2012 arasında ziyaret edilebilecek fuarda 2005 yılında başlatılan onur konuğu il uygulaması Hatay'la devam ediyor. Hatay, sanayi ve ticaretinin yanısıra tarihi, kültürü, mutfağı ve el sanatları gibi zenginlikleriyle tanıtılacak. Önceki yıllarda sırasıyla Mardin, Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep ve Denizli onur konuğu il olmuştu.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, Hatay'a evsahipliği yapmaktan ve fuarın onur konuğu ili olarak yer almasından memnuniyet duyduklarını belirtti. İzmirlilerin Türkiye'nin gidip görmedikleri şehirlerini daha yakından tanıması ve 60 ülkenin temsilcilerine sadece İzmir'i değil, Türkiye'nin bir başka şehrini, Anadolu'nun o uçsuz bucaksız zenginliğini pek çok yönüyle gösterebilmek açısından onur konuğu il uygulamasının önemini vurgulayan Örs, ?Onur konuğu kentimiz Hatay tarihi geçmişi, yöresel kültürü, etnik yapısı, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti, örf ve âdetleri, kısacası her yönüyle kendisini tanıtma ve sergileme imkanını bulacak.? dedi.

Barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri Hatay, insanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri. Geçmişten günümüze farklı kültürlerin ve farklı inançların birarada yaşadığı, birçok uygarlığa evsahipliği yapmış, Türkiye'nin Ortadoğu'ya, Ortadoğu'nun da Anadolu'ya, Akdeniz'e ve Avrupa'ya açılan kapısı olarak dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber