Batı Trakyalı öğrencilerden OMÜ'ye ziyaret

Yunanistan'ın Selanik şehri Aristotales Üniversitesi Pedagoji bölümünde okuyan 11 Batı Trakyalı öğrenci, dil eğitimi için OMÜ'ye geldi. Öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği organizasyonu ile Samsun'a gelen öğrenciler 1,5 hafta boyunca Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nde eğitim alacak. Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, ?Batı Trakyalı öğrenciler 1,5 hafta boyunca 62 saatlik bir eğitim alacaklar. Eğitimde Türk dili ve tarihi ile öğretmenlik formasyonu çerçevesinde ölçme değerlendirme ve iletişim becerileri dersleri yer alacak. 62 saatin sonunda öğrencilere katılım belgesi vereceğiz.? dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise ?Bize son 3 yıldır yurt dışından eğitim almak için öğrenciler geliyor. Bu durumdan son derece memnunuz. Şu anda 850 yabancı uyruklu öğrencimiz üniversitemizde eğitim almakta. Hedefimiz bu sayıyı bin 500 yapmaktır.? açıklamasını yaptı.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan öğrencilere gezi anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarette Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Salih Meriç de bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber