Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şubesi'nden 'grev' kararı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şube Başkanı Gülahmet Güven, işverenle belirtilen tarihine kadar bir anlaşma sağlanamaması durumunda şube olarak 22 Temmuz'da greve gideceklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güven, yaptığı basın açıklamasında, işverenle işçiler arasında yılbaşında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 18 Mayıs 2012 tarihinde grev kararı alındığını hatırlattı.

Yasal olarak grev kararı alındığı tarihten itibaren 60 gün içinde anlaşma sağlanması, aksi takdirde 60 günün içinde grev uygulama kararının alınması ve greve çıkılması gerektiğini belirten Güven, "Sendika bu kararı almazsa yetkisi düşüyor. Geldiğimiz bu noktada ben her iki tarafın da ortak bir noktada, ortak aklın etrafında bu işi çözeceğine inanıyorum. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Özdemir ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadri Aydınlı'nın bu toplu sözleşme sürecine daha önceki dönemlerde olduğu müdahale etmeleri ve masada bu işi çözüme kavuşturmaları çalışanlarımızın en büyük beklentisidir" dedi.

Güven, anlaşma sağlanamaması durumunda sendikaya bağlı Yeni Çeltek Merzifon ve Sorgun temsilciliklerinde çalışan 400 işçi ile greve gideceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Murat Arslan / Fatma Kalay

Yayıncı: İsmail Çimen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber