Sigara yasağına en fazla dolmuşta uyuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın değişik bölgelerinde yapılan araştırma, sigara yasağına en fazla dolmuşlarda uyulduğunu ortaya koydu.

ANKARA - Yıldız Aktaş

Ankara'nın değişik bölgelerinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından yapılan araştırmada, 69 işletmede, 88 iş yeri sahibi ve çalışanla 200 müşterinin sigara denetimleri konusundaki tutumları belirlendi. Araştırmada restoran ve kafelere gidilerek işyeri sahipleri, çalışan ve müşterilerle görüşüldü.

Araştırmanın sonuçlarını AA muhabirine değerlendiren Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Bilir, 200 müşteriden yüzde 77,5'inin dolmuşlarda yasaya tamamen uyulduğu yönünde görüş belirttiğini ifade eden Bilir, ''Müşteriler yüzde 65,5'i kamu kurumlarında tamamen yasaya uyulduğunu belirtirken, pastanelerde yüzde 40,5, restoranlarda yüzde 33, taksilerde yüzde 23,5, kafelerde yüzde 21,5 oranında yasaya uyulduğunu belirtilmiş. En düşük oran ise yüzde 7,5 ile alkol servisi olan restoranlarda. Yani yasa buralarda ihlal ediliyor. En yüksek uyulma oranı ise dolmuşlarda'' şeklinde konuştu.

Tütün kontrolü konusundaki kurallara uyumun düşük, bu konudaki ihlallerin fazla olduğuna dikkati çeken Bilir, denetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber