Bornova Merkez Pazaryeri'nin yıkımları tamamlandı

İzmir'in Bornova ilçesindeki Merkez Pazaryeri'nin yıkımları tamamladı. Pazaryeri için proje ihalesine çıkan Bornova Belediyesi, 6,5 milyon lira tutan kamulaştırma kapsamında 24 parseldeki 18 binayı yıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böylece bin 781 metrekarelik alan elde edilirken yeni pazaryerinin 2013 yılı içinde tamamlanması planlanıyor. Pazaryerinde iki yıl önce başlayan çalışmalar, hukuki problemler sebebiyle tıkanmış, kamulaştırmalar ve yıkımlar durmuştu. Vatandaşın planlara açtığı davadan vazgeçmesi üzerine çalışmalar kaldığı yerden başladı.

İki katı pazaryeri olacak yeni binada, bodrumda iki katlı otopark inşa edilecek. Her bir katın 2 bin 900 metrekare olarak planlandığı toplam 5 bin 800 metrekare alanda pazar kurulacak. Proje tamamlandığında Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerinde kurulan pazar, katlı otopark yanındaki yeni yerine taşınacak. Merkez bölgesinde vatandaşlar, sokak arasında kurulan pazardan kurtulacak. Pazarın kurulduğu çarşamba ve pazar günleri de trafik sıkışıklığı ortadan kalkacak.

Konu hakkında açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Pazaryerine gelen esnafın mallarını da içine alabilecek, yüksek tavanlı otopark yapılacak. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, ilçemizin ana arterlerinden biri; Osmangazi, Bayraklı ve Atatürk mahalleleri bağlantısı buradan yapılıyor. Cadde üzerindeki pazaryerini taşıyınca, önemli bir trafik sorunu aşılacak. Kent estetiğine yakışır, vatandaşların sağlıklı ortamda, yaz kış, yağmur çamur güneş demeden pazar ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir alan oluşturulacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber