Türkçe sevdalıları boğazı şenlendirdi

10. Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Türkiye'de bulunan 150 Pakistanlı öğrenci İMES Sanayi Sitesi'nin organize ettiği boğaz turu ile eşsiz bir İstanbul deneyimi yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olimpiyatlar için hazırlanan şarkı ve şiirler bu kez İstanbul Boğazı'nı şenlendirdi.

10. Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Türkiye'de bulunan ve Kayseri'de iki haftalık Türkçe eğitimine katılan Ürgüp, Konya ve Ankara gezileri sonrasında İstanbul'a gelen Uluslararası Pakturk Okulları öğrencileri, İMES Sanayi Sitesi'nin ev sahipliğinde boğazın eşsiz güzelliğinde keyifli saatler geçirdi.

Kabataş İskelesi'nden alınan öğrenciler, sabah kahvaltılarını Boğaziçi'nin benzersiz güzellikteki sahilleri, yalıları, sarayları ve tarihi mekanlarını seyrederek yaptı.

Öğrencilerle Boğaz turuna katılan İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, gerçekleştirilen 10. Türkçe Olimpiyatları'na katıldığını belirterek, İMES olarak öğrenci arkadaşları misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Pakistan'da özveriyle eğitim faaliyetlerine devam eden Pakturk Okulları öğretmenlerine teşekkür eden Akar, bu okulların iki ülke arasındaki dostluğu daha da güçlendireceğinin altını çizdi.

Çeşitli hediye takdimlerinin gerçekleştirildiği konuşma merasimi sonrasında, Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler Türkçe şarkılar ve şiirler seslendirdi. Boğaz turu programı Emirgan'da kılınan Cuma namazı sonrasında yine Türkçe şarkılar ve rehberin Boğaziçi hakkında verdiği bilgilerle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber