İzmir Büyükşehir davasında tek tutuklu için mektup yazdılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili yolsuzluk davasının tek tutuklu sanığı olarak kalan Pervin Şenel Genç için Konak Meydanı'nda destek eylemi düzenlendi. Eyleme katılanlar, Genç'e destek mektupları yazdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davanın geçen perşembe günü başlayan ikinci celsesi, iki günlük maratonun ardından sona erdi. Dün (6 Temmuz) saat 20.00'de kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu 18 sanıktan 17'sinin tahliyesine karar verirken Genel Sekreter Genç'in tutukluluğunu devam ettirdi. Sanıklardan altısı doğrudan, dördü adli kontrole tâbi, yedisi ise ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Tahliyelerin ardından Konak Meydanı'nda Pervin Şenel Genç'e destek eylemi düzenlendi. Tutuksuz sanıklardan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun gelmediği ancak eşi Türkegül Kocaoğlu'nun bulunduğu eyleme CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, bir gün önce tahliye edilen sanıklardan Abdülhalim Cumhur Yazıcıve Hüseyin Kırmızı, tutuklu sanık Genç'in yakınları ve diğer bazı vatandaşlar katıldı. Eylemde konuşan Genç'in kardeşi Nagehan Genç, ?Zaten tahliyesini beklemiyorduk. Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun canını yakmak için bir kurban gerekiyor.? dedi. Basın açıklaması yapan Milletvekili Yüksel ise, ?Aarkadaşımız Pervin Şenel Genç'in tutukluluğu hangi anlayışla sürmektedir, bunu anlamamız mümkün değil. Bu davadan bir şey çıkmayacağını, haksız bir dava olduğunu ve haksız zenginleşme olmadığını, hem iddianame hem de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı söylemiştir.? şeklinde konuştu. Moroğlu ve Güven de Pervin Şenel Genç'in tutukluluğunun sonlanacağı güne kadar mücadele edeceklerini söyledi. Ardından Türkegül Kocaoğlu başta olmak üzere eyleme katılanlar, Genç'e destek mektupları yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber