Karayollarında durum

Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün günlük yol durumu bültenine göre, Anadolu otoyolunun Bolu Batı kavşağı ile Abant kavşağı arasındaki üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul yönü 6 Ağustos'a kadar trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer yönden iki yönlü olarak sağlanacak.

Anadolu otoyolunun Kaynaşlı kavşağı kesimindeki asfalt çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Beyşehir-Seydişehir-Alacabel yolunun 41-50. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 21 Temmuz tarihine kadar hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında en fazla 2 saat süreyle yol ulaşıma kapatılacak.

Sinop-Samsun yolunun 67. kilometresinde bulunan Kanlıçay Köprüsü'nün yaklaşım dolgularında meydana gelen sel tahribatı nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Konya-Isparta il sınırı-Yalvaç ayrımı yolunun 6-18. kilometreleri arasında devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle 16 Ağustos'a kadar araç geçişine izin verilmeyecek.

Artvin-Erzurum yolunun 1-18. kilometreleri arasındaki (Ardanuç il yolu ayrımı-Oruçlu mevkii arası) Deriner Barajı'nın su tutması nedeniyle yol trafiğe kapanmış olup, ulaşım Artvin Sanayi Mahallesi-Oruçlu mevkii arasındaki servis yolundan sağlanıyor.

İznik-Mekece yolunun 2-10. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle yol araç ve yaya trafiğe kapatılarak, ulaşım İznik-Beşevler-Osmaneli yolundan gerçekleştiriliyor.

Dumlupınar-Altıntaş yolu arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım otobüs, kamyon ve çekici gibi araçlara kapatılmış olup, binek araçların

(otomobil, pikap, vs.) geçişlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16. ve 80-87. kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde devam eden patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle saat 19.00'a kadar yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.

Karacabey-Bursa yolunun 46-49. kilometreleri arasındaki üstyapı ve asfalt çalışmaları nedeniyle 12 Temmuz'a kadar ulaşım bölünmüş yolun diğer bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Ankara çevre otoyolu ayrım-Gölbaşı-Bala ayrım yolunun 12-15. kilometreleri arasındaki asfalt çalışmaları nedeniyle ulaşım 14 Temmuz'a kadar bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Söke-Milas yolunun 0-15. kilometreleri arasındaki (Muğla il sınırı-Bafa Gölü mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Havran-Balıkesir yolunun 52-57 kilometreleri arasındaki (Balya ayrımı) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 13, 17, 20, 24, 27, 31 Temmuz tarihleri ve 13.00-16.00 saatleri arasında araç geçişine izin verilmeyecek.

Mahmutbey batı kavşağı-Havalimanı bağlantı yolu Ayamama Deresi ıslah çalışmaları nedeniyle havalimanından Edirne'ye dönüş kavşak kolu trafiğe kapatıldığı için ulaşım 14 Eylül'e kadar alternatif güzergahtan sağlanacak. Daha sonra çalışmanın durumuna göre bazı şeritler sırasıyla kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak verilecek.

Anadolu otoyolundaki köprü, viyadük ve tünellerin depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle Korutepe ve Gültepe tünelleri güney tüplerinin Batı İzmit kavşağından itibaren Ankara yönü 07 Ağustos'a kadar ve 22.00-07.00 saatleri arasında ulaşıma kapatılarak trafik İzmit Batı kavşağından D-100 yoluna aktarılacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle 17 Eylül'e kadar güney taşıma (İstanbul-Ankara istikameti) yolunda üç şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanacak.

TEM Otoyolunun Gebze Köprülü Kavşağı-İzmit Doğu Kavşağı arasında asfalt çalışmaları nedeniyle 15 Kasım'a kadar İstanbul-Ankara istikameti ulaşıma kapatılarak çalışma mahalline göre uygun kavşakta trafik D-100 Yoluna yönlendirilecek, çalışma, pazar-perşembe günleri arası 22.00-07.00, cuma günü 00.00-07.00, cumartesi günü 22.00-11.00 saatleri arasında yapılacak.

TEM Otoyolu ve bağlantı yollarının Çamlıca-Gebze güzergahındaki üstgeçit köprülerinde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 20 Ağustos'a kadar 08.00-18.00 saatleri arasında her iki yönde (Ankara ve İstanbul) bir şerit trafiğe kapatılacak olup, ulaşım diğer şeritlerden gerçekleştirilecek.

Korkuteli-Antalya yolunun 16-19. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç, Boğayokuşu ve Karaltı mevkileri) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında araç geçişine izin verilmeyecek.

Söke-Milas ayrımı-Akbük-Didim yolunun 6-11. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Muhabir: Erdal Çelikel

Yayıncı: Zülal Eser

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber