Beyaz Kalem yayınevinin yaptıklarına yönelik bir değerlendirme

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyaz Kalem yayınevi dün saat 17:00 civarlarında Genel Kültür sorularının 57 adedini açıklamıştır.

Yayınevi yöneticileri memurlar.net'e gönderdikleri açıklamada, öğretmen ve öğrencilerin hatırladıkları üzerinden bir soru toparlama işlemi yaptıklarını belirtmektedir.

Bu bir çok aday tarafından inandırıcı bulunmamaktadır. Gerçekten de bu kadar sorunun hafıza tutulup yazılması zor görünmektedir.

Ancak, dün de belirtmiş olduğumuz üzere sınav güvenliği her okulda çok titiz uygulanmamıştır. Çok titiz uygulanmamasını da normal karşılamalıyız. 4 bine yakın okul var ve her okulda sadece öğrenciler değil gözetmenler, memurlar ve yöneticiler bulunuyor. Bunlardan birinin dahi istenmese dahi sınav kitapçığının bir örneğini alması mümkün...

Anlaşıldığı kadarıyla, yayınevi bu şekliyle sorunların bir örneğine ulaşmış görünmektedir. Son 3 sorunun yayınlanmamasının sebebi, 3 sorunun kitapçığın en son sayfasında yer almasından kaynaklanıyor. Muhtemelen son sayfa sırasında bir sorun yaşanmış.

Yayınevinin yayınladığı pdf dokümanın altında "Deneme Sınavı 2" yazılmasının nedeni, internet sitelerinde kullanmış oldukları hazır yazılımdan kaynaklanıyor. Düzenlenen sorular yayınevinin sitesine yüklenirken hazır deneme sınavı modülüne eklendiği için pdf dokümanın alt tarafında "Deneme Sınavı 2" ibaresi çıktığını tahmin ediyoruz.

"KPSS sorularının sınavdan önce sızdığına yönelik bir bulgu yok..." haberinde de belirttiğimiz üzere, önemli olanın sınav öncesinde bir sızma olup olmadığıdır. Sınav sırasında veya sınavdan kısa bir süre sonra kitapçığın bir örneğinin dışarı sızdırılmasının ise, bu kitapçığın cevaplarının adaylara bir şekilde ulaştırıldığına yönelik bir bilgi veya belge olması halinde anlamlı olacaktır. İnternette yer alan hiçbir haberde bu yönde bir detay bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber