Rehine krizinde ölen Türk, Gaziantep'te toprağa verildi

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde meydana gelen rehine krizinde hayatını kaybeden çilingir ustası Mustafa Güler memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde bir eve icra memurlarıyla birlikte haciz işlemi için giden gurbetçi çilingir ustası Güler, burada ev sahibi tarafından rehin alınıp daha sonra evde bulunan diğer 4 kişiyle birlikte kurşunlanarak öldürülmüştü. Dün gece Türkiye'ye getirilen ve sabah saatlerinde Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi'nden alınan Güler'in cenazesi, Yavuzeli ilçesine bağlı Sarılar köyünde defnedildi. Gurbetçinin cenaze törenine, olayın olduğu gün üçüncü çocuğunu dünyaya getiren eşi Zeynep Güler, annesi, ağabeyi ve yakınları katıldı. Güler'in cenazesinde fenalık geçiren aile üyelerini, akrabaları sakinleştirmeye çalıştı.

Güler'in Almanya'da ağabeyi Garip Güler ile birlikte çilingirlik yaptıkları ve genellikle mahkeme ile polis karakollarına çalıştıkları öğrenildi. Güler'in, olay günü yanında çalışan elemanların bir kısmının izine ayrılmaları ve ağabeyinin de Gaziantep'te bulunmasından dolayı, rehin alınarak hayatını kaybettiği eve kendisinin gittiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber