'Nehirler özgür aksın' diye insan zinciri oluşturup Dicle Nehri'ne atladılar

Dünyanın birçok yerinde eş zamanlı gerçekleşen Büyük Atlama (Big Jump) kampanyası Doğa Derneği koordinasyonunda Hasankeyf ilçesinde de yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğa Derneği, Hasankeyf'te Dicle'ye yaptığı atlama etkinliğiyle 'insanlar ile nehirlerin' ayrılmaz parçalar olduğunu yeniden hatırlatmayı hedefliyor.

Hasankeyf'te Dicle Nehri kenarında zincir oluşturan çevreciler, Avrupa ile aynı anda Dicle Nehri'ne atladı. Pankart taşıyan kalabalık grup, Hasankeyf Köprübaşı'nda toplandıktan sonra 'Hasankeyf'i vermeyeceğiz' sloganları ile Dicle kıyısına kadar yürüdü. Burada kalabalık, el ele tutuşarak zincir oluşturup hep beraber Dicle suyuna atladı.

Doğa Derneği Hasankeyf Kampanya Sorumlusu Derya Engin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Nehirlerin özgür akabilmesi için dünyanın pek çok yerinde doğaseverler, aynı saatte nehirlere ve onların beslediği göl ve denizlere atlayacak. Büyük Atlama (Big Jump), Doğa Derneği'nin koordinasyonunda Türkiye'de de birçok noktada gerçekleştirildi. Büyük atlama, insanlarla nehirlerin ayrılmaz parçalar olduğunu yeniden hatırlatmayı ve halkın nehirler, göller ve denizler için bir araya gelerek suyla ilgili yapılan yanlışlıklara dikkat çekmeyi hedefliyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber