30. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali

30. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında Ihlara Vadisi'nde yürüyüş yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Belediyesi'nce düzenlenen festivalde her yıl geleneksel olarak yapılan Ihlara Vadisi'ndeki yürüyüş, Belisırma girişinden başladı. Yürüyüşe katılan Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray'dan 20 otobüsle ücretsiz taşınan çok sayıda vatandaşın kendilerine eşlik ettiğini söyledi.

Ihlara Vadisinin sadece Aksaray'ın değil, Türkiye'nin ve dünyanın önemli turizm değerleri arasında yer aldığını ifade eden Palta, 18 kilometre uzunluğu ile dünyada eşi benzeri bulunmayan vadi içinde kayalara oyulmuş çok sayıda yaşam alanı ve kilise bulunduğunu vurguladı.

Vadinin her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turist tarafından ziyaret edildiğini dile getiren Palta, "Bu yıl da çocuk, genç, yaşlı yüzlerce kişiyle birlikte 3,5 kilometrelik yürüyüşe katılıyoruz. Bu muhteşem doğal güzellik içinde yürüyerek hem spor yapıyoruz, hem de hoşça vakit geçiriyoruz" dedi.

Ihlara beldesinde sona eren yürüyüşte vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Yerel sanatçıların seslendirdiği türkülerle eğlenen katılımcılara, vadide gezen yabancı turistler de eşlik etti.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Yayıncı: Ahmet Kayır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber