Erzurum'da 'Servis elemanı' kursu düzenlenecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, mesleki eğitim kursları kapsamında servis elamanı yetiştirilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleki eğitim kurslarına bir yenisini daha ekleyeceklerini belirterek, Erzurum'daki turistik otel ve restoranların nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla "Servis Elemanı" kursu açacaklarını söyledi.

Söz konusu kursu, İşkur ve Yakutiye İlçe Halk Eğitimi Merkezi ortaklığıyla yürüteceklerini kaydeden Küçükler, en az lise mezunu 40 gence servis elemanı eğitimi verileceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi'nde yürütülecek olan mesleki eğitim kursu kapsamında her kursiyere günlük 20 lira ücret verileceğini ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:

"Toplum merkezinde son 3 yıldır açtığımız mesleki kurslar sayesinde yüzlerce işsiz gencimizi istihdam ettik. Yeni dönem kurslarına ek olarak Erzurum'da bir mesleki kurs daha açıyoruz. Erzurum'daki turistik otel ve restoranların servis elemanı ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla,, İşkur ile ortaklaşa bir proje yürüteceğiz. Bu çerçevede 40 gencimize mesleki eğitim vererek, istihdam edilmelerini sağlayacağız."

Belediye Başkanı Küçükler, kursların 3 ay süreceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber