İzmir'den Srebrenitsa'ya 5 bin mektup yola çıktı

Srebrenitsa katliamının 17. yıldönümünde Türkiye'den Bosnalı annelere gönderilen 5 bin mektubu taşıyan otobüs, Konak Belediyesi önünden hareket etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konak Belediyesi ve İzmirli Boşnaklar Derneği'nin bir ay önce başlattığı ?Srebrenitsa'ya Bir Mektup da Sizden? kampanyasıyla toplanan 5 bin mektup yola çıktı. 11 Temmuz 2012'de Srebrenitsa'da yapılacak anma etkinliklerine giden 50 Boşnak, belediye önünde biraraya geldi. Yanlarında sevgi mektuplarıyla otobüse binen barış elçilerini, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan uğurladı.

Boşnak kökenli olan Başkan Tartan, Srebrenitsa katliamının unutulmaması gerektiğini belirterek, ?17 yıl önce insanlık tarihinin en büyük vahşetlerinden biri, tüm dünyanın gözü önünde yaşandı. Srebrenitsa'da binlerce insan katledilirken ne yazık ki insanlık buna seyirci kaldı. Bu dramı unutturmamak ve Srebrenitsa'da acı hatıralarla yaşayan annelere bir umut penceresi aralamak adına sevgi, barış ve dostluk satırları yola çıktı. Bu aynı zamanda büyük bir manevi dayanışma olarak, oradaki insanlara da direnme gücü verecek. Özellikle de hoşgörü ve sevginin ayı olan ramazan öncesi bu buluşma, kutsal bir amaca da hizmet ediyor. Barış, huzur ve mutluluk bekleyen dünyamıza en büyük katkı budur.? dedi.

İnsanlık ve İzmir adına yola çıktıklarını belirten İzmirli Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz ise Srebrenitsa'da 17 yıldır acıyla yaşayan insanların yalnız olmadıklarını ifade etti. Yavuz, ?11 Temmuz'da Srebrenitsa'da yapılacak anma töreninde, yanımızdaki mektupları özellikle annelere ileteceğiz. Onlara yalnız olmadıklarını söyleyeceğiz.? şeklinde konuştu.

İzmirli Boşnaklar, uğurlama töreninde Başkan Tartan'a günün anlamını vurgulayan bir plaket takdim etti. Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu da Srebrenitsalı annelerin ördüğü beyaz çiçeği Tartan'ın yakasına taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber