Başpehlivan Ali Gürbüz: Babamın yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyorum

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son iki yılın başpehlivanı olan Ali Gürbüz, kendisi gibi başpehlivan olan babasının yarım bıraktığı işi tamamlamak istediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürbüz, "Allah nasip etti. Tabii ki, çok mutluyum. Hedefim gelecek yıl da başpehlivan olup altın kemeri Antalya'ya ebedi olarak götürmek." dedi.

Babası Recep Gürbüz'ün 1988 yılında Kırkpınar er meydanında başpehlivan olduğunu, ancak bir yıl sonra hayatını kaybettiğini belirten Gürbüz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar'da başpehlivan olmayı başardığını anlattı.

Başpehlivanlardan Recep Kara ile geçen yıl yine finalde karşılaştıklarını ifade eden Ali Gürbüz, "Recep Kara da güçlü ve iyi bir başpehlivan. Bu sahada üç kez başpehlivanlık kazanmış biri. Zorlu bir mücadele oldu. Ama birinci olup kemeri Antalya'ya götürdüğüm için mutluyum." diye konuştu. 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yaptığı müsabakaları değerlendiren Başpehlivan, kuralarda zor rakiplere denk geldiğini ifade etti.

Beş kere puanlama yaptığı aktaran Gürbüz, "Hep zorlu rakiplere düştüm. Geçen yıldan biraz daha zor oldu. Buradan Antalya'ya oradan Belek'e geçeğiz. Bildiğiniz gibi Belek Belediye Spor Kulübü'nde güreşiyorum. Başkanımız da bize desteklerini esirgemiyor. Her zaman yanımızda oluyor. Bu kemerde bizim kadar onun da büyük payı var. Tabii kulüp olarak bunları başardık." açıklamasını yaptı.

Ali Gürbüz, güreş müsabakalarını izlemeye gelen güreşseverlerden güzel tepkiler aldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber