Belediye Başkanı Akgül: 3 yılda Mamak'a dev yatırımlar kazandırdık

Mamak Belediyesi'nin ilçenin imajını değiştirmek için hayata geçirdiği projelerin inşası sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi, kongre merkezinden, kent parka, spor tesislerinden, kapalı pazar alanlarına kadar ilçeye sosyal kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlayacak hizmetlerin yapımına devam ediyor. Kentsel dönüşümde Mamak'ın örnek ilçe olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 3 yılda ilçeye önemli yatırımlar kazandırdıklarını ve projeler kapsamında ilçeye ilkleri yaşattıklarını belirtti.

Kentsel dönüşümde Mamak'ın öncü ve örnek bir ilçe olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, üç yılda Mamak'a dev yatırımlar kazandırdıklarını söyledi. Akgül, "İlçemizin daha güzel ve daha modern bir görünüme kavuşması için yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bölge halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamakla beraber, Mamak'ı yeniden imar eden projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Mamak yıllarca gecekondu ve çarpık yapılaşma ile anıldı." dedi. Vatandaşın evinin önüne kadar hizmeti götürme çabasın içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Akgül, ilçede sorunlu yol bırakmadıklarına da dikkat çekerek, "Mamak'ta atılan asfalt miktarı rekora ulaşırken, bordür, tretuvar ve merdiven yapımı çalışmalarına devam ettik. İlçemizi çiçek bahçesine çevirmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da çiçek dikimi gerçekleştirdik.

Sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında da ilklere imza attıklarını belirten Başkan Akgül, ilçede Aile Merkezleri hizmete açtıklarını ve meslek edindirme kursuyla da hanımlara istihdam kapısı açıldığını kaydetti. Yine okuldan arta kalan vakitlerinde etüt eğitimi almak isteyen ve boş vakitlerini değerlendirmek isteyen çocuklar için Bilgi Evleri'nin hizmet verdiğini belirten Akgül, gençleri de unutmayarak Gençlik Merkezleri'nin yapımına başladıklarını ifade etti. Her alanda etkin bir belediye performansı sergilediklerini ifade eden Başkan Akgül, ilçedeki her parkta her yaş grubundan insanların faydalanabileceği şekilde her ayrıntıya büyük önem verdiklerini ve bu parklardan birini engelli vatandaşların rahatlıkla gezebileceği şekilde tasarlandığını söyledi. Sosyal ve kültürel etkinliklerle de Mamak'ın cazibesini artırdıklarını belirten Akgül, Ramazan ayında da sosyal ve kültürel etkinlikleri 'Mahallede Şenlik Var' adı altında Mamak'taki her mahalleye yaydıklarına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber