Başkan Yılmaz: Selde evi hasar görenler yeni ev için bize müracaat edebilir

Samsun'daki afetin yaraları sarılmaya devam ederken, sel zedeleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Selde hasar görmüş, 'ben bu evde oturmak istemiyorum' deyip bize müracaat edenlere hemen ev verebilecek durumdayız." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Yılmaz, Başbakan'ın arayarak, ?evleri ağır hasar görmüş vatandaşların taşınmasına yardımcı olunmasını istediğini belirtti. Yılmaz, "Başbakan, evleri hasarlı olanların o evlerde oturtulmaması ve yeni konutların biran evvel yapılarak onların taşınması' talimatını verdi. Bunun üzerine bir ekibimiz ağır hasarlı konutların tespitini yapmaya başladı. ?Ben bu evde oturmak istemiyorum' deyip bize müracaat ettiklerinde onlara hemen ev verebilecek durumdayız." diye konuştu.

Belediye ekiplerinin Canik ilçesi TOKİ Konutları'ndaki temizlik ve tahliye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, sel mağduru vatandaşlara ve çocuklara destek vermek için psikiyatristler görevlendirdiklerini söyledi. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Yılmaz, şunları ifade etti:

?Sağlık il müdürümüzle görüştüm, 8 tane psikiyatristi TOKİ konutlarına gönderiyorlar. Burada az bir yağmur olsa çocuklar telaşa sürükleniyor. Bırakın çocukları biz bile penceremize yağmur damlası düştüğünde telaşa kapılıyoruz. Hepimizde var o stres. Önceden yağmurun sesi dinlendirici bir sesti, şimdi ise stres verir hale geldi. Ama hakikaten o eski yağmurlar yok artık. Kovadan dökülür gibi yağıyor. Böyle bir yağmur bir daha olur diye gerilmeyen kimse yok. Bu açıdan psikologların bir şeyler yapması gerektiğine inandık, vatandaşlarımız bizden bunu talep etmişti.?

Sel felaketinin sembolü haline gelen ve 5 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı TOKİ konutlarındaki vatandaşlar arasında burada oturmak istemeyenlere basın aracılığı ile seslenen Yılmaz, konut değişimi yapabileceklerini belirtti. Hayatın normale dönmesi ve vatandaşların hayata daha çabuk adapte olmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle konuştu:

?Başbakanımız dün akşam beni, ondan önceki gün milletvekillerimizi ve son olarak valimizi aradı. Her akşam birimizi arayarak özellikle bize, ?evleri ağır hasar görmüş vatandaşlarımızı düzgün evlere taşıyın, evleri hasarlı olanların o evlerde oturtulmaması ve yeni konutların biran evvel yapılarak onların taşınması' talimatını verdiler. Bunun üzerine bir ekibimiz ağır hasarlı konutların tespitini yapmaya başladı. Şu aşamada bile buradan medya aracılığı ile vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; ?Ben bu evde oturmak istemiyorum' deyip bize müracaat ettiklerinde onlara hemen ev verebilecek durumdayız. Daha önce belediyemize TOKİ tarafından yapılmış 100'e yakın İlyasköy yakınlarında evlerimiz var. Evlerin eşyalarını da hayırseverlerden elde edebiliriz. Birkaç gün içerisinde bu da hallolduğu takdirde hayat normale dönecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber