'Avrupa'da CNC Milling Deneyimi' projesi katılımcıları yurda döndü

Türk Ulusal Ajansı'nın desteklediği ve Ömer Baysal AŞ tarafından Kozan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi koordinesinde hazırlanan, 'Avrupa'da CNC Milling Deneyimi' Hayat Boyu Öğrenme Programları'ndan LDV-Vetpro Projesi katılımcıları döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Ulusal Ajansı'nın desteklediği ve Ömer Baysal AŞ tarafından Kozan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi koordinesinde hazırlanan 'Avrupa'da CNC Milling Deneyimi Hayat Boyu Öğrenme Programları'ndan LDV-Vetpro Projesi, Kozan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gürdal Römork ve KOGİAD ortaklığında, İtalya'nın Bologna şehrinde bulunan Fondazione Aldini Valeriani Özel Mesleki Eğitim Merkezi'nde, 20 gün süren eğitim okul-sanayi ve STK ortaklığından oluşan 10 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri çerçevesinde, VETPRO proje uygulamaları kapsamında projenin yurt dışı hareketliliği; Kozan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojileri öğretmenlerinden Zafer Çağlar koordinesinde yapıldı. Katılımcıların mesleki deneyimlerinin gelişmesini, meslektaşları ile bilgi, beceri ve ortak bir mesleki vizyon paylaşımını hedefleyen proje, 3 hafta süresince yoğun bir tempo ile gerçekleştirildi.

İtalya'nın Bologna şehrinin kültürel ve tarihi yapısı, okulun genel yapısı, kuruluş amacı ve kuruluş şekli, hizmetleri, bölgedeki önemi, hedefleri ile ilgili genel bilgiler alan proje ekibi, iki hafta boyunca belirlenen teknik konular hakkında laboratuvar ve CNC uygulama alanlarında eğitim ve deneyimler elde ettiklerini ifade ettiler.

Yapılan eğitimlerde çok önemli teknik bilgiler ve tecrübeler edindiklerini dile getiren Proje Koordinatörü Zafer Çağlar, bu edindikleri tecrübeleri hem eğitim hem üretim ortamlarında kullanabileceklerini ifade etti. Çağlar, üçüncü haftada ise Bologna'da gerek teknolojik gerekse üretim teknikleri ve miktarı konularında söz sahibi olan çeşitli işletmelerin incelenmesi sonucu edindikleri deneyim ve tecrübelerin çok faydalı olduğunu vurguladı. Karşılıklı olarak yapılan eğitim ve teknik gezilerin çok verimli geçtiğini, bu memnuniyeti gelecekte yapılabilecek projelerle ilgili ortaklık anlaşmasıyla pekiştirdiklerini vurgulayan Proje Koordinatörü Zafer Çağlar, Fondazione Aldini Valeriani Özel Teknik Eğitim Merkezi'ne ve özellikle Genel Menajer Bayan Elizabeth'e çok teşekkür ettiğini söyledi.

Ömer Baysal Şirketler Grubu'ndan Soner Yalçın, Türk milli değerlerini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını, aynı zamanda İtalya kültürel yaşamındaki ortak değerleri görme fırsatı bulduklarını ifade etti. Yalçın, projenin gerçekten çok verimli geçtiğini, projenin ortak Avrupalılık bilincinin gelişimine katkıda bulunduğunu, katılımcılara kültürel, mesleki ve pedagojik alanlarda yeni deneyimler kazandırdığını ifade etti.

Fondazione Aldini Valeriani Özel Teknik Eğitim Merkezi'nin internet sitesinde yapmış olduğu VETPRO projesinin ayrıntılarına http://www.fav.it/site/home/articolo10004030.html internet adresinden ulaşılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber