İzmir Valiliği, KPSS sınavında sahtecilik yapanların yakalanmasıyla ilgili açıklama yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valiliği, KPSS sınavında sahtecilik yapan 34 kişinin yakalanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

KPSS sınavında sahtecilik yapan 34 şüphelinin yakalanmasına ilişkin İzmir Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

?İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında; İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce terör örgütü ile ilişkili suç örgütünün, ?Resmi Evrakta Sahtecilik' yapmak sureti ile menfaat karşılığı ve örgütün cebir ve baskı unsurlarını kullanarak LYS -KPSS ve KPDS gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlara, daha önce bu sınavlara girerek başarılı olmuş suç ve terör örgütü ile ilintili olan Joker tabir edilen kişilerin, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı kişileri üniversitelere ve devlet kurumlarına yerleştirilmesi faaliyetlerinde bulunulduğu görevlilerimizce tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda İlimiz başta olmak üzere, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Mardin ve Gaziantep illerinde faaliyet gösteren suç örgütünün varlığı ortaya çıkarılmış, suç örgütünün sınavlarda soru veya kitapçık çalamadıkları, yöntem olarak belli dallarda başarılı olan öğrencileri Joker olarak kullandıkları ve belirlenen şahısların yerlerine 20 bin Dolar civarında para alarak sahte kimlik yaparak başvuruda bulundukları ve böylelikle ÖSYM tarafından yapılan sınavlara katıldıkları ve başarılı oldukları tespit edilmiştir. Bugüne kadar aynı yöntemin kullanıldığı eylem sayısı 141 olup, suç örgütü tarafından yerlerine Jokerlerin sınava girmesi sonucu çeşitli kamu kurumlarına yerleşen memur sayısının 28 olduğu tespit edilmiş ve çalışmalar halen devam etmektedir. Eş zamanlı operasyon ile birlikte toplam 34 şüpheli yakalanmış, şüphelilerden 2 adet silah, 5 şarjör, 102 fişek, 42 sahte kimlik, 10 adet sahte 100 tl, 10 adet 100 dolar, çok sayıda sahte üniversite ve lise diploması, KPSS, LYS, ALES ve KPDS sınav giriş belgeleri yakalanmıştır.

Görevlilerimizce yapılan eş zamanlı operasyonun soruşturma safhasında iken geçtiğimiz Cumartesi günü bir haber ajansında KPSS soru kitapçığının çalındığı yönünde haberler yayınlanmıştır. Söz konusu haberler ile ilgili ÖSYM Başkanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaların asılsız olduğu belirtilmiştir. Söz konusu yapılan operasyonun ise bahse konu haber ajansının haberi ile ilişkili bir operasyon olmadığı gibi bu gibi haberlerin terör örgütü güdümündeki bu suç örgütüne yapılan operasyonu gündemden düşürmeye yönelik olduğu, ÖSYM'yi itibarsızlaştırmaya ve duyulan güveni zedelemeye çalışıldığı değerlendirilmektedir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber