60 yıllık tesislerin yıkım talebi tepki çekti

Bartın'da, 60 yıllık Bartın Çimento Fabrikası'nın idari binasının ve tesis içindeki 36 yıllık caminin, yola 25 metre çekme mesafesine uygun olmadığı gerekçesiyle yıkımının istenmesi tepkilere neden oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Aktif İş Adamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt, SANKO Holding bünyesindeki Bartın Çimento Fabrikası'nı ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, yol genişletme ve yol kenarına kaldırım yapılması çalışmalarının 60 yıl önce yapılan fabrika ve tesislerin mağduriyetine yol açmaması gerektiğini söyledi.

Başkan Dikyurt, Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, yönetim kurulu üyesi ve İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, Cihat Çakır ve Genel Sekreter Hasan Önder'den oluşan heyet, Bartın Çimento Fabrikası Genel Müdürü M. Fevzi Bingöl'ü ziyaret etti.

ÜRETİM 4 KAT ARTTI

Fabrika yatırımları hakkında BAKİAD Yönetim Kurulu'na bilgi veren M. Fevzi Bingöl, fabrikalarında başlatılan büyüme, teknolojik iyileştirme ve geliştirme çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek, son teknoloji ile üretim yapıldığını söyledi. 150 milyon dolarlık yatırımla fabrikada üretimin 4 kart arttığına dikkat çeken Bingöl, ?250 bin ton klinker üretimi yapan ve 450 bin ton çimento kapasitesiyle çalışan fabrikamız, yeni yapılan teknolojik iyileştirme ve geliştirme ile birlikte kapasitesini 1 milyon ton klinker ve 1.8 milyon ton çimentoya çıkarmıştır. 1950'li yılların teknolojisinden kurtarılarak, günümüzün en son teknolojisiyle çalışan fabrika haline gelen tesisimiz enerji tüketimi, maliyet ve çevreye duyarlılığı konusunda uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyeye gelmiştir. Daha önce açık sistemde üretim yapan fabrikamız teknolojik yeniliklerle birlikte kapalı sistemde üretime geçerek çevreye gösterdiği hassasiyet, çevresel etkilerinin minimize edilmesi konularında da ilgili bakanlık ve kurumlar nezdinde teşekküre layık hale gelmiştir. Bacadan çıkan elektro filtrelerden çıkan gaz miktarının Avrupa standardı 50 miligram iken, Bartın Çimento fabrikamızda bu oran 10 miligrama kadar düşmüştür. Fabrikamız, gazı ve tozu daha fazla tutarak çevre duyarlılığından ödün vermemektedir.? dedi.

"SANAYİCİ VE ESNAFIMIZ KÜSTÜRÜLMEMELİ"

SANKO Holding'e bağlı Bartın Çimento Fabrikası yöneticilerini, yatırımlarından dolayı kutlayan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, ?Üreten, istihdam ve katma değer sağlayan, ihracat yapan, ekonomiyi canlandıran sanayicilerimiz, iş adamı ve esnafımız her zaman başımızın tacıdır. Ancak Karayolları tarafından ilimizde yapılan yol genişletme, duble yol ve yol kenarındaki kaldırım çalışmalarının sanayici ve esnafımızın mağduriyetine yol açtığını görmek iş adamları olarak bizleri üzüyor. Bartın'da çevreyolu ve karayolları kenarında bulunan fabrika ve iş yeri sahipleri yol geçiş izni ve yapı yaklaşma mesafesi konularında mağduriyet yaşamaya başladı.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber