Özürlü memur kadrolarına yerleştirme tercihleri başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özürlü memur kadrolarına kura ile yerleştirme için tercihlerin 11-20 Temmuz tarihleri arasında alınacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi. ?Bu amaçla hazırlanan 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer alacaktır. Tercih Kılavuzu, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS'ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ya da Kura Usulü Yapılacak Yerleştirme için başvuru yapılmış olması gerekmektedir.?

Adayların tercihlerini, belirtilen tarihlerde kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin internet adresinden kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabileceği vurgulandı. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber