CHP'den KPSS için suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, kopya ve sınav sorularının sızdırıldığı iddialarının ardından 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

CHP, kopya ve sınav sorularının sızdırıldığı iddialarıyla sarsılan 2012 KPSS ile ilgili TBMM Başkanlığı'na verdiği araştırma önergesinin ardından, bu kez de suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı açıklamada KPSS konusunda daha önce uyarılarda bulunduklarını belirterek, ancak hükümetin bu konuda gerekli özeni göstermediğini kaydetti. KPSS sınavında binlerce gencin ve ailelerinin sınavda usulsüzlük yapıldığını düşündüklerini ve bu konuda tepkilerini dile getirdiklerini ifade eden Tanrıkulu, "AKP hükümeti ve ÖSYM yetkilileri var olan iddiaları bütün yönleriyle araştırıp kamuoyunu bilgilendireceğine sadece böyle bir şey yoktur tarzında ciddi olmayan beyanatlar vermektedir. Yaşananlardan anlıyoruz ki AKP çocuklarımızın geleceği konusunda gerekli duyarlılığı ortaya koymamıştır, koyamamıştır. Yaşananların sorumluluğu hükümete aittir. Geçen yıl yaşanan skandalları aydınlatmayan hükümet bugün ki karanlık tablonun sorumlusudur" dedi.

Edinilen bilgiye göre, CHP yarın KPSS hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. CHP, suç duyurusunda söz konusu iddiaların araştırılmasını isteyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber