'Saklı Konak, Gaziantep'in kültür ve turizmine katkı sağlayacak'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin ilk ve tek özel bakır eserleri müzesi olan Saklı Konak'ı gezdi. Saklı Konak'ın, Gaziantep kültürüne ve turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Tahmazoğlu, bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Kalealtı semtinde bulunan ve Türkiye'nin ilk bakır eserleri müzesi olan Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi'ni gezen Başkan Tahmazoğlu, bu özel girişimin kültüre değer veren herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Tahmazoğlu, ?Gaziantep ilklerin kentidir. Tarihi dokunun öne çıkarılmasında Şahinbey Belediyesi olarak verdiğimiz önem ortadadır. İlçemiz sınırları içerisindeki onlarca mahalleyi sokak sağlıklaştırma yaptık. Gümrük Hanı, Bostancı Mektebi gibi birçok yapıyı restore ederek gün yüzüne çıkardık. Bunun yanı sıra özel girişimlerin de bu çalışmayı yapması sevindiricidir. Saklı Konak'ın, Gaziantep'teki tarihi Antep evleri arasında özel bir mekân olduğunu gördüm. Burayı restore eden ve Türkiye'nin ilk özel bakır eserleri müzesini kentimize kazandıran Ali Atalar'ı tebrik ediyorum. Saklı Konak'taki eserlere hayran kaldım. Yüzlerce nadir eser sergileniyor. Müzeyi herkesin görmesi gerek. Yapılan bu çalışmayı örnek gösteriyorum. Belli bir gelir düzeyinde olan her Gaziantepliyi, tarihi bir mekânı satın alarak restore ettirmesi gerektiğini düşünüyorum.? dedi.

Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi sahibi ve kurucusu Ali Atalar ise kent turizmine ve kültürüne katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, ?Gaziantep'e gelen tüm ziyaretçileri müzemize bekliyoruz. Müzemizdeki eserler nadir ve özel eserlerdir. Müzeler kenti Gaziantep'te böyle bir müzenin açılmış olması, kentin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına önemli bir destek olmuştur.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber