Uşak'taki 'İhaleye Fesat Karıştırma, Yolsuzluk, Tehdit'İddiaları

Uşak'ta "ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk, tehdit" iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında savcılık tarafından hazırlanan iddianame, İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta "ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk, tehdit" iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında savcılık tarafından hazırlanan iddianame, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, aralarında Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 45 sanık hakkında bir yıldan 70 yıla kadar hapis isteniyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Uşak Belediyesindeki "ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk" iddialarına ilişkin olarak İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla üç ay süren teknik takibin ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonla ilgili olarak hazırlanan iddianame İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, 10 u tutuklu 45 sanık hakkında "silahlı örgüt kurmak, yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "ihaleye fesat karıştırmak", "tehdit", "rüşvet", "yağma",

"hırsızlık", "görevi kötüye kullanma" ve "silahla yaralama" suçlarından dava açıldı.

Sanıkların müşteki Akif Turgut'un gasp edilmesi, belediyeye ait çöp bidonlarının çalınması, Ali Sarıgöz isimli kişinin silahla yaralanması, Belediye Meclis Üyeleri Metin Çekçek ile Ebru Özsoy'un araçlarının kurşunlanması, TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında İşyeri Yıkım İhalesi ile Tritoğlu, Atatürk Kültür Parkı, Dörtyol Bilgievi'nin kiraya verilme ihalelerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle TCK 220/1-2-3-5-7,149/1,142/1,143,252, 257, 235, maddeleri uyarınca 1 yıldan 70 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, tutuklu sanıklardan Ülkü Ocakları Uşak Şubesi eski Başkanı beden eğitimi öğretmeni Serkan Arıcan ile kardeşi Serhan Arıcan'ın suç örgütünün kurucusu ve lideri olduğu belirtiliyor. İddianamede, bu iki sanık için 30 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası isterken, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, MHP İl Başkanı Alpay Özgür, MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Cevher, eski Uşak Belediye Başkan yardımcıları Bedi Beşkazalıoğlu ile Mehmet Yılmaz'ın örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, ihaleye fesat karıştırdıkları ve görevi kötüye kullanma suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

Eski Uşak Vali Yardımcısı olan Karabük Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un suç örgütüne yardım ve rüşvet suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını isteyen Cumhuriyet Savcısı, yerel haber sitesi sahibi Kazım Şen'in ise basın yoluyla örgütün propagandasını yaptığı için 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis, Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Zuhri Sarıçiyil ile polis memuru Hacı Murat Şahin hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek davanın ilk duruşması 26 Eylül'de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber