Engeller bisikletle aşılacak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Bisiklet Sevenler Derneği öncülüğünde, görme engelli vatandaşların bisiklete binmelerini hedefleyen ?Engelleri Bisikletle Aşalım Projesi? için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje Genel Sekreteri Eylül Suvardar, Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (ERİDAK) lokalinde düzenlenen toplantıda yaptığı sunumda projenin amacının başta görme engelliler olmak üzere tüm engelli vatandaşların bisiklete binmesini sağlamak olduğunu söyledi. Suvardar, proje fikrinin, dernek üyeleriyle birlikte bisiklet yolunda gezinti yaptıkları sırada görme özürlü bir gencin, ? bende bisiklete binebilir miyim? sorusunu kendilerine yöneltmesiyle başladığını ifade ederek ?Bu amaçla yaptığımız görüşme ve toplantılardan sonra böylesi bir projeyi oluşturmak istedik. Proje kısa süreli, belirli bir zamanda bitirilecek bir çalışma olmayacak. Tandem dediğimiz önde engelsiz bir bisikletçinin arkada da görme engelli bir kişinin bulunacağı bisikletle, engelli arkadaşlarımızın da bisiklet sporundan faydalanmasını amaçlayan bu proje sürekli olacaktır." dedi.

Projeye Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği öncülük etse de bir çok dernek, kuruluş ve kişi bu projenin içinde olacağını kaydeden Suvardar, "Gerek proje oluşturma aşamasında gerekse konaklama, ulaşım, iaşe ve tandem sponsorluğu konusunda kurum ve kişilerin desteği sağlanacak ve süreklileştirilecektir. Bu dünyada örnekleri olan bir projedir. Bizler de bu projeye hayat kazandırmak üzere oluşturduğumuz proje ekibiyle şu andan itibaren çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Proje çalışmamız dernek yönetim kurulu üyesi Emin Demirpolat ve benim sekreterliğimde devam edecek, ayrıca dernek üyeleri ve destekleyen kurum ve kişilerden oluşan sekreter yardımcılıklarıyla birlik içinde devam edecektir. Hedef bu konuda bir çok kurumu ve kişiyi kapsayan tek çatı altında koordineli ve sürekli bir aktiviteyi örgütlemektir.? şeklinde konuştu.

Proje maliyeti ve bazı teknik konularda bilgiler veren Suvardar, edinilecek tandem bisikletlerin fiyatının bin 300 ila bin 500 lira arasında değişeceğini ve edinilen her türlü aracın demirbaş statüsüne alınacağını sözlerine ekledi.

ŞENTÜRK: PROJEYİ DESTEKLİYORUZ

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de toplantıda yaptığı konuşmada projeyi desteklediklerini ve tüm engellileri kapsayacak tarzda kendilerinin de projeler geliştireceğini ifade etti. İsmail Şentürk, ?Atalarımızın bir sözü vardır. ?Gidemediğin yer senin değildir' engellileri engelli yapan gidememeleridir. Ulaşamamalarıdır. Ulaşılabilirliğin olduğu her yer de engel kalkmış demektir. Bir binaya geldiğinizde asansör var da, o asansörü kullanabiliyorsanız orada engeliniz kalkmış demektir. Ya da bir merdivene ve ya kaldırıma geldiniz de orada rampa varsa orada da engeliniz kalkmış demektir. Burada bisiklet kullanımında da işte tandem dediğimiz bisiklette öne engeli olmayan bir kişi arkaya da görme engeli olan birisinin kullanımını sağlayan bu bisiklet olayı, engellilere bisiklet kullanma zevkini ve mutluluğunu yaşatacaktır. Projeye emeği geçen herkesi kutluyorum. Projeden istifade edecek olan engelli arkadaşlarım adına da teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Toplantı sonrasında bisikletin tanıtımı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber