Türkiye, reçine ihraç eder konuma gelecek

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bölgede toplanan reçineleri işleyecek fabrikanın açılması ile Türkiye'nin reçine ihraç eder konuma geleceğini belirttti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Güzeloğlu, Orman Bölge Müdürlüğü Gülnar İşletmesi'nde, üretimi devam eden reçine sahalarında incelemelerde bulundu. Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Vali Güzeloğlu'na verdiği bilgide, reçinelerin belli sıcaklıklarda yapışkanlığı ya da sakızımsı oluşuyla tanınan, molekül ağırlığı yüksek organik madde olduğunu belirtti. Acer, doğal reçinelerin çok az sayıda olmakla birlikte, sentetik reçinelerin son derece çeşitlilik gösterdiğini ifade etti.

Orman Bölge Müdürlüğü olarak, her geçen gün odun dışı orman ürünleri ve hizmetleri konusunda yeni çalışmalar yaparak ürün çeşitliliğini artırdıklarını ifade eden Acer, ?Bunlardan biri de reçinedir. Gülnar İşletme Müdürlüğü sahalarında reçine üretimi yapmaktayız. Ormanlarımızda reçine toplama işinde 160 kişi istihdam ediliyor.? şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Aydıncık ve Büyükeceli'de yaşayan vatandaşların orman işçiliği yaparak reçine topladıklarını söyledi. Buradaki çalışmaların, Türkiye'de yapılan ilk uygulama olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, ?Önümüzdeki süreçte bölgemizde toplanan reçineleri işleyecek bir fabrika da açılacak. Artık ülkemiz, bu konuda ithalatçı değil ihraç eden bir konuma gelecektir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber