Vali Lekesiz, böcek üretim merkezini inceledi

Hatay'ın Erzin ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Biyolojik Tarım Üretimi, Danışmanlık, Faydalı Böcek Üretimi Merkezi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın faydalı böcek üretimi ile ilgili bilgiler alan Lekesiz, ''Biyolojik mücadelenin Hatay'da en doğru şekilde yapılması için çaba harcamalıyız.? diye konuştu.

Erzin'de Yeşiltepe ve Turunçlu köylerini ziyaret eden Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Faydalı Böcek Üretimi Merkezi'nin kurucuları Doç. Dr. Lerzan Bakırcıoğlu ve Halil Demirbaş'tan bilgi aldı. Merkezi turunçgil unlu bitinin biyolojik mücadelesinde kullanılan faydalı böcekleri üretmek üzere 2004 yılında kurduklarını ifade eden Doç.Dr. Lerzan Bakırcıoğlu, bu kapsamda üretilen faydalı böceklerin turunçgil üreticilerine ulaştırılması ve biyolojik mücadelenin uygulanması konusunda teknik bilgiler verdiklerini ifade etti.

Biyo avcı ve biyo arı faydalı böceklerinin, unlu bitin yumurtalarını yiyerek ağaca ve meyveye vereceği zararı önlediklerine dikkat çeken Bakırcıoğlu, ''Turunçgilde, narda, süs bitkilerinde kullanılıyor ve yurt dışına da gönderiliyor. Biz bu merkezimizde biyoçeşitliliği arttırıyor, yeni faydalı canlıları yetiştirerek doğaya bırakıyoruz. Amacımız biyolojik mücadelenin yaygınlaştırılmasıdır." dedi.

Vali Celalettin Lekesiz de, biyolojik mücadelenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da önem verdiği bir konu olduğuna değindi. Lekesiz, '?Bu üretime biz de önem veriyoruz. Ancak biyolojik mücadelenin ilimiz genelinde daha yaygın hale getirilmesi için ?nerelerde hata yapıyoruz' konusunu masaya yatırıp, analiz edip, çözüm alternatifleri getirmeliyiz. Ayrıca çiftçinin daha yaygın kullanımını sağlamak için de kaymakamlarımızın işbirliğinde tarım teşkilatımız, üretici birlikleri, kooperatifler ile irtibata geçebilirsiniz.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber