Keçiören Belediyesi, camileri Ramazan'a hazırlıyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, cami, cemevi ve mescitlerin bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi özellikle Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşların ibadetlerini sağlıklı koşullarda yapabilmeleri amacı ile ilçede bulunan camilerin ihtiyaç duyduğu eksiklikleri tespit ederek bakıma alıyor. Belediye, camilerden gelen taleplere göre çevre düzenlemesi kapsamında kaldırım tamiri, bordür ve karo döşenmesi gibi işleri hızla tamamlıyor. Cami merdivenlerinin korkulukları yenilenirken cami çevresine panel çitler takılıyor. Giriş kapılarından ağaçlandırma çalışmalarına kadar tüm ihtiyaçları eksiksiz yerine getiren Keçiören Belediyesi cami bahçelerine vatandaşların birlikte sohbet edebilmeleri için kamelya ve banklar da koyuyor. Ayrıca Keçiören'deki camilere, cami dışında kalan vatandaşların olumsuz hava koşullardan etkilenmemesi için belediye tarafından açılır tente yapılıyor. Bakım ve onarım çalışmaları kapsamında bu yıl Keçiören Belediyesi 19 cami ve üç cem evinin taleplerine göre eksikliklerini tespit ederek bakım ve onarımını yaptı. Cami yönetimi ve vatandaşlardan gelen istekleri değerlendiren Keçiören Belediyesi, diğer camilerdeki bakım ve onarım çalışmalarını da hızla sürdürüyor.

Keçiören Belediyesi ayrıca 'Keçiören'de Gül Kokulu Camiler' sloganıyla başlatılan temizlik çalışmaları ile ilçedeki her caminin kapsamlı temizliğini yapıyor. Cami, mescit ve cemevlerine yapılan tüm hizmetlerde vatandaşlardan büyük takdir topluyor. Cami yönetimleri ve vatandaşlar camilere yapılan çalışmalardan dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

Keçiörenlilerin daha rahat ve huzurlu bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirmeleri için tüm imkanların sağlandığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, göreve geldikleri günden bu yana camilerin bakımlarını da düzenli aralıklarla yaptıklarını kaydetti. Ak, "Temizlik imandandır şiarı gereği vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirdikleri camilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Rutin olarak yapılan temizlik çalışmalarının yanı sıra çevre düzenlemesi ile bahçesi uygun olan camilerimize kendi atölyelerimizde imal ettiğimiz kamelyaları monte ederek daha ferah ortamlar oluşturuyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber