Altındağ'da 2. Ulusal Taş Heykel Sempozyumu devam ediyor

Ankara'nın Altındağ Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin işbirliği ile düzenlenen Altındağ 2. Ulusal Taş Heykel Sempozyumu devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü'nde yapılan sempozyumda Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden davet edilen 12 heykeltıraş, Ankaralıları birbirinden ilginç özgün heykeller ile buluşturacak. 19 Temmuz akşamı saat 18.00'de gerçekleştirilecek kapanış seremonisinde görücüye çıkaracağı eserler, Altındağ Belediyesi parklarında ve kültür merkezlerinde sergilenecek.

Sempozyum hakkında bilgi veren Hacettepe Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Şinasi Tek, heykel sanatının insanların kültürel anlamda gelişmesine çok büyük katkıları olduğunu ifade etti. Sempozyumda bir nevi usta çırak ilişkisi yaşandığına dikkat çeken Tek, ?Öğrenciler alet kullanma ve proje okuma becerileri kazandıkları bu ortamda ayrıca bir sempozyumda süreçlerin nasıl yönetildiğini öğrenme fırsatı yakalıyorlar." dedi. Sempozyum 19 Temmuz'da sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber