Ekmeklerini taştan çıkarıyorlar

Erzincan'ın Üzümlü Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 2 bin metrekare açık, 600 metrekare kapalı alan üzerine kurulan Andezit Taş Kesme Tesisi ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aylık 5 bin metrekare taş kesme kapasitesine sahip tesiste incelemelerde bulunan Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, işletme hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Sertadım, ?Söz konusu işletmemiz yaklaşık bir yıl önce Kalkınma Bakanlığı SODES kapsamında 300 bin TL destek ile kuruldu. Bize toplam maliyeti 1 milyon TL civarında oldu. 4 makine ile çalışıyoruz. Aylık 5 bin metrekare kesim kapasitesi var. Bunun yaklaşık yüzde 80'ini Erzincan dışına satıyoruz. Genelde Trabzon ve diğer Karadeniz illerine pazarlıyoruz. Diğer kısmını da kendi ilçemiz içerisinde tüketmeye çalışıyoruz. Orijinal cimin taşı dediğimiz taşımız burada kesiliyor. Özelliği itibariyle de ısı yalıtımı olan, görsel estetiği fevkalade bir madenimiz. Bu tesisimizde gerek yer döşemesi, gerek bordür için kesim yanında antik konutların, nostaljik yapıların duvar taşları olarak da cimin taşı burada kesiliyor. Buna da çok yoğun bir ilgi var." dedi.

Tesiste 19 işçinin çalıştığını aktaran Başkan Sertadım, şu bilgileri verdi: "İşçilerimizin tamamı dar gelirli ailelerden seçilmiş arkadaşlarımız. Tesisimizin hazırlanmasında projemizin adı 'Ekmeğini Taştan Çıkaranlar'dı. Burada çalışan arkadaşlarımız da gerçekten ekmeklerini taştan kazanıyorlar. Bir meslek edindiler. Bunu emeğe dönüştürdüler. Üretiyorlar ve bu üretim hem ilçemize hem yöremize bir ekonomik katkı olarak ortaya çıkıyor. Bu anlamda hem ilçemizi hem de ilimizi ilgilendiren güzel bir yatırım oldu. Üretim iyi gidiyor. Talep çok yüksek. Tesisimizi ilerleyen yıllarda büyütmeyi hedefliyoruz. Buradaki istihdamı da 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber