Satrançtaki başarısı SBS'de şampiyonluk getirdi

Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda satranç milli takımında olduğu için ek puan alarak bütün soruları yanıtlayan öğrencileri geride bırakan Nezihe Ezgi Menzi, sınav sonucunu da yine bir satranç turnuvasında aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Menzi, SBS Türkiye birincisi olduğunu 2012 Türkiye İş Bankası Ligi müsabakalarına katılmak için geldiği Konya'da otel odasında öğrendiğini söyledi.

Nezihe Ezgi Menzi, geçen yıl yapılan satranç turnuvasında Avrupa 2'incisi olduğu için aldığı ek puanın ilave edilmesiyle SBS'de 507.424 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Derslerine çok iyi çalışamadığını anlatan Menzi, 4 aydır satranç turnuvalarına katıldığını belirtti. Her turnuva dönüşünde öğretmenlerinin yardımıyla konuları tekrarladığını anlatan Menzi, ''Mayıs ayından sonra test çözmeye başladım. Sınav sonrası cevap anahtarından baktım. Beklediğim bir sonuçtu ama bunu belge olarak görmek çok farklı'' şeklinde duygularını dile getirdi.

Satrancın kendisine sistemli çalışmayı öğrettiğini anlatan Menzi, "Satrançta yakaladığım uluslararası başarıyla ek puan alarak başarılı oldum. Satranç benim için artık bir hobi değil, profesyonel olmak istediğim bir branş. Benim için anlamı çok büyük. Kendimi her sene geliştirmeye çalışıyorum. Hedefim satrançta dünya şampiyonu olmak. Sınava girecek arkadaşlarıma sadece satranç değil, bir spor dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Spor onlara nasıl düşünmelerini gerektiğini öğretir.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber