ÖMSS kılavuzunda bilgisayar işletmenliği sertifikası sorunu

Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan ÖMSS kılavuzunda, bilgisayar işletmenliği sertifikasına yönelik bir eksiklik bulunmaktadır. Bir twitter takipçimizin uyarısı üzerine yaptığımız incelemede, örgün eğitim yoluyla alınan bilgisayar dersinin bu sertifikaya denk olduğuna dair kuralın kılavuza konulmadığını fark ettik. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS KILAVUZUNDA YER ALAN AMA ÖMSS KILAVUZUNA KONULMAYAN HÜKÜM

3.8. Başvuru şartları arasında ?3.9. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, ?M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, ?M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir."

ÖMSS KILAVUZUNDA 6225 KODLU KADROLAR VAR

Hem lise hem önlisans hem de lisans düzeyindeki kadrolarda 6225 kodu bulunmaktadır. Vu bu kod genel olarak 2001, 3001 ve 4001 ile kullanılmıştır. Kılavuzda 6225 kodu "M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak" şeklinde tanımlanmıştır.

YA EKSİKLİK VAR YADA ÖRGÜNDEKİ BİLGİSAYAR EĞİTİMİ ENGELLİ İÇİN SERTİFİKAYA DENK SAYILMADI

ÖMSS Kılavuzunda "3.9. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, ?M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, ?M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir." kuralı yazmamaktadır.

Buna göre 6225'in geçtiği kadroları sadece bu sertifikaya sahip olanlar tercih edebilecektir. Eğer kılavuzda değişiklik yapılırsa, örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alanlar da sertifikaları olmasa dahi bu kadroları tercih edebilecektir. Engelliler aleyhine olan bu yanlışlığın yarın düzeltilmesini umuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber