Nokta Tayini Yaklaşıyor

Öğretmen atamalarına ilişkin olarak 7/7/2005 tarihinde önemli bir düzenleme yapılmıştır. Yapılan düzenlemeye göre öğretmenlerin atamaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eskiden olduğu gibi il emrine veya yeni sistem gereğince ilçe milli eğitim müdürlüğü emrine veyahutta doğrudan eğitim kurumuna yapılabilecektir. Bakanlığın, bu atama döneminde, "doğrudan eğitim kurumunun seçilerek atanmaya imkan veren sistemi" devreye sokmasını bekliyoruz. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat Kanunu olan 3797 sayılı Kanun 7/7/2005 tarihinde değişmiştir. Yapılan değişiklikte Kanunun 61'inci maddesinin son fıkrası da değiştirilmiştir. Bu fıkra öğretmen atama şeklini düzenlemektedir. Fıkranın eski ve yeni halleri aşağıda yer alamktadır.

Fıkranın değişmeden önceki hali: "Öğretmenlerin atandıkları ildeki görev yerleri, görev yeri belirleme kurulunun hizmet puanları ölçüt alınarak yapacağı değerlendirmeye bağlı olarak, il milli eğitim müdürünün önerisine göre valilerce belirlenir."

Fıkranın yeni hali: "Öğretmenlerin atamaları Bakanlıkça il/ilçe veya doğrudan eğitim kurumuna yapılır. Bakanlıkça il/ilçe emrine atama yapılması hâlinde, öğretmenlerin atandıkları ildeki görev yerleri, hizmet puanları dikkate alınarak il milli eğitim müdürünün teklifine göre valilerce belirlenir."

Bu değişiliğe göre bakanlık il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne atanabileceği gibi doğrudan eğitim kurumuna da atanabilecektir. Bu şekilde ikili bir yapının düzenlenmesinin nedeni doğrudan eğitim kurumuna yapılacak atamalarda ortaya çıkabilecek sorunlardır. Bir aksilik olmaması halinde bu atama döneminde doğrudan eğitim kurumuna atama yapılacaktır. Ancak, sisteme ilişkin sorun olması halinde eskiden oldupu gibi il veya yeni bir sistem olarak ilçe milli eğitim müdürlüğü emrine de atama yapabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber