Çayyolu'na aile yaşam merkezi yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağan toplantısında Çayyolu'na aile yaşam merkezi yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda ayrıca Gazi Üniversitesi Hastanesi ile Ankaray istasyonu arasında alt geçit inşa edilmesi, Başkentli çocuk ve engellilere yönelik çalışmalar, kene ve polenle mücadele gibi birçok konu ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantıda, üyelerin oy birliğiyle alınan ilk karar, 'Medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Ankara'daki tarihi yerler hakkında gerekli bilgilendirme çalışmalarının yapılıp, bunların Büyükşehir Belediyesi yayın organlarında yayınlanabilirliğinin araştırılmasına' yönelik oldu. Meclis üyelerinin her raporu oy birliğiyle karara bağladığı toplantı oturumunda Çayyolu ve etrafındaki mahallelerin istifade edebileceği aile yaşam merkezi yapılması konusunda gerekli çalışmaların yapılarak, bölge halkının hizmetine sunulması da üyelerin 'evet' oyuyla kabul edildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan kene vakalarından Başkentlileri korumak adına Büyükşehir Belediyesi'nin ilaçlama çalışmalarının artırılması ve uyarıcı broşürler hazırlatılıp, vatandaşlara dağıtılması üyelerin oy birliğiyle kararlaştırıldı. Bir diğer komisyon raporu da polenle mücadeleye ilişkin oldu. Polen üreten ağaçların ıslah edilip, bununla ilgili Ziraat Fakülteleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleri tarafından gerekli inceleme ve araştırmanın yapılması Meclis üyeleri tarafından uygun görüldü.

Meclis toplantısında son zamanlarda boşanmaların artığına ilişkin komisyon raporu da görüşüldü. Bu tip olumsuzlukların önüne geçilmesi adına bilinçlendirici seminerler düzenlenmesi gerektiğinin belirtildi. Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon raporu da üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

GAZİ HASTANESİ VE ANKARAY ARASINA ALT GEÇİT

Gazi Üniversitesi Hastanesi'nden faydalanan başta hasta ve engelli vatandaşlar olmak üzere, hasta yakınlarının mağdur olmaması için Ankaray istasyonu ile hastane arasında alt geçit ile bağlantı yapılması, buranın asansör ve yürüyen merdiven ile desteklenmesi için gerekli çalışmaların yapılması da oy birliğiyle karara bağlandı. Ayrıca hastanenin Konya Yolu üzerindeki girişinde bulunan yaya üst geçidinin de asansörlü ve yürüyen merdiven şeklinde dizayn edilmesi de kararlaştırıldı. Okulların kapanması ile birlikte çocukların mahallelerinde eğlenerek hoşça vakit geçirebilecekleri, aktif olarak rol alabilecekleri oyunların düzenlenmesi ve bu rollerde başarılı olan çocukların 'Mahallede Şenlik Var' kadrolarında değerlendirilebilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmasının da Meclis üyelerinin katılımıyla karara bağlandığı toplantıda, engelli vatandaşlar ve aileleri için de bahar şenlikleri kapsamında piknik ve şehirlerarası geziler düzenlenmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması kabul edildi. Eskiden köy olan, yeni yasayla mahalleye dönüştürülen bölgelerdeki kanalizasyon sorunlarının araştırılıp, buralara kanal yapılmasına ilişkin rapor da meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlanırken, Ramazan ayı öncesi dini tesislerin eksikliklerinin tespitinin yapılarak, bu eksikliklerin giderilmesi kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında üyelerin oy birliğiyle karara bağlanan diğer bazı komisyon raporları da şunlar oldu: "Gençlik merkezlerindeki gençlerin talepleri doğrultusunda yapılabileceklerin yerine getirilmesi için çalışmaların yapılması; Çayyolu bölgesi (özellikle Alacaatlı, Yaşamkent) ulaşım sıkıntılarının giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması; yaz tatili seyahatlerinin artması ile birlikte AŞTİ'de yerinde inceleme yapılarak, aksaklıkların giderilmesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber