Sakarya Üniversitesi, 3+1 eğitim modelini hayata geçirmeye hazırlanıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) mesleki eğitimde Türkiye'de ilk kez uygulanacak 3+1 eğitim modelini eylül ayında hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu sistemle meslek yüksek okulları üç dönem okulda teorik eğitim görürken bir bir dönem de sahada çalışarak geçirecek. Bu sistemle sanayi ve işletme imkanları okulun laboratuarları gibi olacak.

Yeni sistemin projesini hazırlayan SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile eğitim-öğretimin 3 döneminin okulda ders, bir döneminin de işletmelerde uygulamalı olarak yapılmasını planladıklarını söyledi.

Sistemin en yeni özelliğinin ise sanayinin imkanlarını okulun laboratuarı gibi kullanacaklarını vurgulayan Sarıbıyık, şu bilgileri verdi: ?Öğrencilerimiz teorik bilgileri ile uygulama becerisini bütünleştirerek, uygulama becerisine sahip olacak. İş bulma imkanları, özgüveni, sorumluluk duygusu ve çalışma alışkanlıkları olumlu yönde gelişecek. Eğitim programlarının, sanayinin gereksinimleri doğrultusunda yenilenmesini teşvik edecek, sanayi ve işletme imkanları okulun laboratuarları gibi olacaktır. Böylece okulun teknik gelişmeler eğitim programlarının güncelleşmesini sağlayacaktır. Üniversitede görev yapmakta olan öğretim elemanları ile daha rahat ilişki içine girebilecektir. Bu ilişki neticesinde iş dünyasının pratikte yaşadığı sorunlara çözümler üretilecek ve üniversite-iş dünyası iş birliği ile Ar-Ge faaliyetleri artacaktır. Ayrıca mezun ettiği öğrencilerinin kolay ve iyi imkanlarla iş bulması nedeniyle tercih edilen bir üniversite olacaktır. ?

İş dünyasının projeye çok büyük ilgisi olduğu anlatan Sarıbıyık, özel ve kamu kuruluşlarına bilgilendirme ziyaretleri yaptıklarında çok iyi geri bildirimler aldıklarını vurguladı. Uygulamanın Eylül 2012 güz döneminden itibaren işletmelere öğrenci göndermeye başlayacağını belirten Doç. Dr. Sarıbıyık, "Talep oldukça fazla. Konuya ilgi duyan işletmelerin talep formlarını doldurarak bize ulaştırmalarını bekliyoruz. Kurmuş olduğumuz www.meyok.sakarya.edu.tr adresinden talep formlarına ve konu ile ilgili detaylı bilgiye ulaşılabilmektedir.? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber