Ovaakça meydana kavuşuyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, vatandaşların gereksinim duydukları park ve meydan ihtiyacını karşılamak için kamulaştırma çalışmalarını hızla sürdürüyor. Belediye, Ovaakça Mahallesi'ne meydan kazandırılması amacıyla kamulaştırılan 4 binadan ilkini yıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 226 metrekare alanı kaplayan 3 katlı bina, iş makinesiyle yerle bir edildi. 320 bin lira bedelle kamulaştırılan binanın ardından bölgedeki diğer üç binanın yıkılmasıyla birlikte elde edilecek alan park düzenlemesi ve yol olarak değerlendirilecek. Mahallelere nefes aldıran kamulaştırma yıkımlarının ihtiyaç duyulan noktalarda devam edeceğini anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, halkın ihtiyaçlarının giderilmesinin birinci öncelikleri olduğunu söyledi. Dündar, ilçenin tüm mahallelerinde benzer çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Yapılan çalışmaların mahalleleri rahatlatırken kentsel dönüşümün de önünü açtığını ifade eden Dündar, ?Bu tür çalışmaları yaptığımız bölgelerde hareketlenmeler oluyor. Vatandaşlarımız da kendi evlerini binalarını yenilemeye yöneliyor. Böylece kentsel dönüşüm doğal haliyle gerçekleşiyor.? dedi.

Başkan Dündar, halkın yanında halk için belediyecilik anlayışıyla hizmetlerin artarak süreceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber