Erciyes Üniversitesi, havacılık ve uzay bilimleri fakültesi kurmayı hedefliyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversitelerinde açmayı planladıkları havacılık ve uzay bilimleri fakültesi için ciddi görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakültenin açılma kararının çıkması ile birlikte yapılan bu işbirliği ve görüşmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Keleştemur, Avrupa ülkeleri ile Amerika'da bulunan havacılık, uzay bilimleri ile ilgili merkezlerle yapılan görüşmelerde önemli mesafeler aldıklarını anlattı. Buna göre yakın zamanda yeni fakülte için yabancı bilim adamlarının transferinin de söz konusu olabileceğini dile getirdi. Prof. Dr. Keleştemur, uzay bilimlerinin artık Türkiye için önemli bir boyuta geldiğini ve uzaya gönderilen uydular, uzayla ilgili çalışmaların yapılması adına açılacak fakültenin ciddi çalışmalar faaliyetler yapacağına dikkat çekti. Uluslararası düzeydeki uzayla ilgili çalışma yapan birçok merkezle yapılan yazışmalarında olumlu sonuçlandığını aktararak, yakın düşünülen bilimsel ortaklıklarla ilgili adımların kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Erciyes Üniversitesi, Uzakdoğu ülkeleri ile de bu konuda görüş alışverişinde bulunuyor. Değerlendirmeler yapıyor. Yakın zamanda bu ülkelerdeki bazı merkezlerle bilimsel ortaklıklar kurulacak.

Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin açılması ile ilgili taleplerinin bakanlar kurulunda imzada olduğunu hatırlattı. Kısa süre sonra bu fakültenin de kurulacağını anlatan Keleştemur, şu bilgileri verdi: "Görevimde geçen dönemde fakülte kurmadık. Fen-Edebiyat fakültesini ikiye böldük. Edebiyat fakültesinde yabancı dillerde var. Birde müracaatımız var. Yabancı diller fakültesi kurulması adına. Yabancı dilde 13 bölümümüz var eğitim veren. Üniversitemizin uluslararası boyut kazanması için bu fakülte önemlidir. Onunu cevabını bekliyoruz. Sivil havacılıkla ilgili Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurmak için çalışıyoruz. YÖK'te, Milli Eğitim Bakanlığı'nda bu talebimiz olur aldı. Bakanlar kurulunda ve kısa süre sonra kurulacak."

Uçağın ilk yapıldı yer Kayseri olmasının ayrıcalık olduğunu dile getiren Keleştemur, "O nedenle alt yapısı hazır olan bir fakülte için bizim de alt yapımız var. Uçak mühendisliği ve uzay bilimleri ile ilgili bölümlerimiz vardı. Ciddi eleman ihtiyacımızı buradan karşılayabiliriz. Sivil havacılık meslek yüksek okulu var. Bu bizim için önemlidir. Resmi olarak açıklandıktan sonra hayırsever bulup fakülte binamızı yaptıracağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber