İşveren ile işçi, Amasra ve Kandilli kömür işletmelerindeki sorun için buluştu

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, şirket yöneticileriyle birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)'nı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Holding bünyesindeki HEMA AŞ'nin Amasra ve Kandilli kömür işletmelerindeki sorunları görüşmek üzere Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'nun ardından GMİS Yönetim Kurulu Üyeleri'yle bir araya geldi.

İşadamı Mehmet Hattat, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir doğalgaz lobisinin var olduğnu belirterek, bundan dert yandı. Hattat, ?Ülkemizde bir doğalgaz lobisi var. Doğalgaz Rusya'dan, çevrim santrali Almanya'dan temin ediliyor ve dövizler yurt dışına gidiyor. Dolayısıyla cari açık büyüyor. Bizler yerli üretimi savunuyoruz. Bu amaçla Amasra'da kömür işletmeciliğine soyunduk. Amasra projesi devletin yeni bir projesi değil. Bu proje 38 yıllık bir projedir. Bizler burada ürettiğimiz kömürü enerjiye dönüştürerek ülkemizin hizmetine sunmayı ve dövizimizin de içerde kalmasının mücadelesini veriyoruz. Sizlerin de desteğini bekliyoruz.? ifadelerini kullandı.

GMİS Başkanı Eyüp Alabaş da ?Bizler her platformda ülkemizin yerli kaynaklarının kullanılmasını ve dövizimizin ülke ekonomisi içerisinde kalmasını dile getirip bunun mücadelesini veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber