'Geleceğin Türkiye'sini tarım ve hayvancılık şekillendirecek'

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Tevfik Keskin, geleceğin Türkiye'sini tarım ve hayvancılığın şekillendireceğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Yardımcısı Tevfik Keskin, Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Birliği(MASÜB)'ni ziyaret etti. Keskin'e MASÜB Başkanı Bilal Ay, Manavgat'ta anaç sığır desteklemeleri ve kurdukları süt soğutma tanklarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Tarım ve hayvancılıkta gelişmiş ülkelerin ürettiği süt ve süt mamüllerini ihraç ettiğini belirten Keskin, Hollanda'nın ürettiği süt ürünlerinin yüzde 65'ni ihraç ettiğini söyledi. Türkiye'nin her geçen gün tarım ve hayvancılıktan ileri noktaya gittiğini belirten Keskin, ürettiği süt ve süt mamüllerini ihraçta ülke sayısını arttırdığını kaydetti.Keskin, "Geleceğin Türkiyesi'ni tarım ve hayvancılık şekillendirecek. Tarım ve hayvancılık birbirini besleyen ana unsur. Tarım olmadan hayvancılık, hayvancılık olmadan tarım olmaz." dedi.

MASÜB Başkanı Bilal Ay, 2011 yılında Manavgat'ta 2 bin 640 yetiştiricinin 552 bin 901 anaç sığır desteği aldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber