Gölbaşı'nda turizm hamlesi

Gölbaşı Kent Konseyi, ilçede turizme ağırlık verilmesi için çalışmaların yoğunlaştırılması kararı aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kent Konseyi Başkanı ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük başkanlığında yapılan ikinci dönem toplantısında, viyadük tartışması da ele alındı.

Çok sayıda mahalle muhtarı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantı, Başkan Bölük'ün konuşmasıyla başladı. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak proje ve çalışmaların desteklenmesine değinen Bölük, ?Gölbaşı Belediyesi tarafından, her okula engelli rampası yapıldı. Sokaklardaki geçiş zorluğuna yönelik de bir komisyon oluşturuldu. Eksikliklerin tamamlanması için çalışıyoruz.? dedi.

Toplantıda ayrıca dünyada sadece Gölbaşı'nda yetişen "sevgi çiçeği"nin korunması ve tanıtımı, Mogan ve Eymir göllerinin daha güzel hale getirilip turizme kazandırılması, andezit taşının daha çok kullanımının sağlanması ve engellilerin hayatını kolaylaştıracak faaliyetlerin hızlandırılması kararı alındı. Bu çerçevede Mogan ve Eymir göllerinin korunması ve güzelleştirilmesiyle sevgi çiçeğinin tanıtımı için eylül ayında paneller ve sempozyumlar düzenlenmesinin önerilmesi de kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber