26/07/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2005 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Sezer, Pendik'teki İstanbulTersanesi Komutanlığı'nda gemi denize indirme, gemi teslim ve ilk kaynak törenleri ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Öğrenci Alayı'na sancak verme törenlerine katılacak. Törenlerde, TBMM Başkanı Arınç ve Başbakan Erdoğan da bulunacak.

2- Başbakan Erdoğan, İngiltere'ye gidiyor. Çankırı ve ilçelerinde çeşitli açılış törenlerine katılacak olan Erdoğan, daha sonra İngiltere'ye gidecek.

3- İtalya Solun Demokratları Partisi lideri Fassino, CHP Genel Başkanı Baykal'ı ziyaret edecek. Fassino, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Elkatmış ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Dülger ile ayrı ayrı görüşecek, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Niğde'de valiliği ziyaret edecek, incelemelerde bulunacak.

5- Afganistan Kadın İşler Bakanı Jalal, Devlet Bakanı Çubukcu'yu ziyaret edecek.

6- Adalet Bakanı Çiçek, bakanlığına bağlı bazı personelin mesleki eğitim ön lisans programına katılmalarına ilişkin protokolün imza törenine katılacak.

7- Maliye Bakanı Unakıtan, İzmir'de Arkas Holding konteynır gemisinin teslim töreninde bulunacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, Kale Seramik Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş'nin 48. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılacak.

9- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

10- CHP Grup Başkanvekili Anadol, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu ile Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açacak.

11- İstanbul Valisi Güler, ÖSS, OKS ve Özel Okullar Sınavı'nda dereceye giren öğrencilere ödül verecek.

12- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Kretschmer, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya katılacak ve Nemrut ören yerini ziyaret edecek.

13- Batı Azerbaycan Genel Valisi Cemşid Ensari ve beraberindeki heyet, Trabzon Valiliği'ne ziyarette bulunacak.

14- Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili altılı görüşmelerin dördüncü turu Pekin'de yapılıyor.

15- Bulgaristan'da, Sosyalist Parti ile Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin kurduğu koalisyon için güven oylaması yapılacak.

16- Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin, 2 yıl önce meydana gelen Columbia uzay mekiği kazasından bu yana ilk mekiği Discovery'yi uzaya fırlatması bekleniyor.

17- İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2004 Yılı Raporu" basın toplantısı ile açıklanacak.

18- TEKEL'e ait Ankara'daki İkiz Kuleler'in özelleştirilme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi'nde yapılacak.

19- "21. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali" çeşitli etkinliklerle başlayacak.

20- Penguen Dergisi çizerlerinin yaptığı, ustaları Oğuz Aral'ın heykeli, İstanbul Cihangir Parkı'na dikilecek.

21- Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından, sektör açısından yılın ilk 6 aylık dönemini değerlendirmek amacıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

22- Hazine ihaleleri...

- Hazine bugün, biri 280 gün vadeli YTL cinsinden iskontolu bono, diğeri de 588 gün vadeli YTL cinsinden iskontolu devlet tahvili olmak üzere iki ihale birden düzenleyecek.

23- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi heyecanı.

- 2. ön eleme turunda Trabzonspor, Kıbrıs Rum Kesimi'nden Anorthosis Famagusta ile ilk maçı Lefkoşa'nın Rum kesiminde yapacak. (Saat: 20.30)

24- Voleybolda 14. Dünya Bayanlar "Grand Prix" Avrupa elemeleri, Azerbaycan'ın Guba kentinde başlıyor. Türkiye, gruptaki ilk maçını Almanya ile yapacak.

25- Futbol Federasyonu'nun "Milli Takımlar Yeniden Yapılanma Projesi" başlıyor. Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, projenin başlaması nedeniyle bölge antrenörleriyle biraraya gelecek.

26- Polonya'nın Poznan kentinde süren 17. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda milli takım, çeyrek final grubundaki ilk maçını Çek Cumhuriyeti ile yapacak.

27- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber