'Türk Dünyası Buluşması Şöleni'

Bolvadin ilçesinde, 13 federasyon ve derneğin girişimiyle organize edilen "Türk Dünyası Buluşması Şöleni" gerçekleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dişli Beldesi Paşadağı eteğinde yapılan tören için sabah saatlerinde toplanmaya başlayan katılımcılar, yöresel kıyafetleriyle dikkati çekti. Yörük çadırları kuran katılımcılar, yörelerine ait yiyecekler hazırlayarak, el sanatlarını sergilediler.

Kaymakam Osman Nuri Canatan, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 1920'li yıllarda Sovyetler Birliği'nin dağılacağına ve Türk soylarının birlikte olacağına dikkati çektiğini hatırlatarak, "Atatürk'ün müjdelediği birlikteliği bugün yaşıyoruz. Türkçe Olimpiyatları'nda da görüldüğü gibi 135 ülkede Türkçe konuşuluyor. Irak Türkmen lehçesiyle, Güney Afrikalı kardeşimiz, Latin Amerikalı çocuklarla Türkçe konuşuyor. Bunda emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Bu buluşmanın kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğini belirten Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Kırım'dan Azerbeycan'a, Batı Trakya'dan Doğu Türkistan'a Türk milletinin uzandığını, farklı isimlerle anılsa da tek kan tek soy olduklarını, bu birlikteliği kimsenin bozamayacağını söyledi.

Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş da, buluşmanın 2.'sini düzenlediklerini, gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, bağların daha da güçlenmesi için benzer etkinlikleri sürdüreceklerini ifade etti. Altıntaş, Türk birliğini bozmaya ve Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Şölen kapsamında, yöresel halk oyunları gösterileri yapıldı ve çadırlar ziyaret edildi.

Muhabir : Serdar Yılmaz

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber