Polis Koleji Giriş Sınavı'na 6 bin kişi girmeye hak kazandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonucunda hesaplanan ortaöğretim yerleştirme puanı(OYP)'na göre, Polis Koleji Giriş Sınavı'na başvuran 155 bin 979 adaydan 6 bin aday sınava girmeye hak kazandı.

Polis Koleji'ne Giriş Sınavı'na katılmaya hak kazanan adayların listesi İl Emniyet Müdürlüğü eğitim şubelerine gönderildi. Başarılı adaylar sınav sonucunu öğrendikten sonra en geç 20 Temmuz 2012 tarihine kadar nüfus hüviyet cüzdanı ile mesai saatleri içerisinde İl Emniyet Müdürlükleri'ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Polis Koleji'ne Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların, başarı sıralaması Ortaöğretime yerleştirme puanına göre yapılacak. Adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine başvuracak. Başarılı olan adaylar Polis Koleji e-başvuru kılavuzunda Ek-1'deki Öğrenim Durum Belgesini bilgisayar çıktısı olarak alacak, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında en son öğrenim gördükleri Okul Müdürlüklerine 13 Temmuz - 20 Temmuz 2012 tarihleri arasında doldurup onaylattıktan sonra Ankara'da yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat aşamasına getirecekler. Öğrenim Durum Belgesini getirmeyen adaylar mülakat sınavına alınmayacak.

Polis Koleji'ne giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar il emniyet müdürlükleri eğitim şubelerinde tebellüğ ettikleri belgelerle ve spor malzemeleri ile birlikte belirtilen tarihte Ankara Polis Kolejinde hazır bulunacaklar. Polis Kolejine Giriş Sınav aşamasında adayların T.C kimlik numarasız ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek.

Polis Koleji'ne öğrenci alımının ikinci aşaması olan ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınav aşaması ile ilgili olarak adaylar, 23-27 Temmuz 2012 tarihleri arasında Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak.

Mülakat sınavı 23-24-25 Temmuz, beden eğitimi sınavı 26 Temmuz, yazılı sınav ise 27 Temmuz'da yapılacak. Polis Kolejine Giriş Yazılı Sınav sonuçları, en geç 28 Temmuz 2012 Cumartesi günü Polis Koleji Müdürlüğünde ilan edilecek ve www.poliskoleji.k12.tr, www.egm.gov.tr internet adreslerinden adaylara ayrıca duyurulacak.

Yazılı (test) sınavına girmeye hak kazanan bütün adaylara; yapılacak yazılı sınav sonrasında en yüksek puandan en düşük puana doğru yapılacak sıralama neticesinde; intibak eğitimine katılacak adaylar sayıca Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek ve bu adayların 31 Temmuz 2012 Salı günü saat 18.00'a kadar İntibak Eğitimine gerekli malzemeler ile birlikte katılacakları ilanen tebliğ edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber