'Sultanbeyli' çetesini MOBESE kamerası ele verdi

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde araç kiralayıp bir evden para, ziynet eşyası, tabanca ve ev sahibinin otomobilini çaldıkları öne sürülen 6 şüpheliyi, MOBESE kameraları ele verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşköprü Mahallesi'nde ki bir eve giren kimliği belirsiz kişiler 1 adet tabanca, 15 bin TL değerindeki ziynet eşyası ve para ile ev sahibinin otomobilini alarak kaçtı. Hırsızlığın fark edilmesinin ardından Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir görgü tanığının bilgisine başvurdu. Görgü tanığının şüphelilerin çalıntı aracında dahil olduğu iki otomobille olay yerinden ayrıldıklarını söyledi.

MOBESE kameralarını incelemeye alan polis, CPS takılı olan çalıntı aracın yerini belirlemek içinde çalışma başlattı. MOBESE kayıtlarının incelenmesi sonucunda şüphelilerin kullandığı otomobilin İstanbul'dan kiralandığı belirlendi. Kiralık aracı teslim etmeye gelen O.B. (24), A.T. (24) ve Ç.D. (28) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Hırsızlığın gerçekleştiği evin dış çevresini görüntüleyen güvenlik kamera görüntülerini de inceleyen polis, hırsızlığa gözaltındaki şüphelilerle birlikte M.E. (27), M.S.(27) ve İ.İ.'nin (30) de karıştığını belirledi. Çalınan otomobil CPS kayıtlarından bulunarak İstanbul Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sahibine teslim edildi. O.B.(24), A.T. (24), Ç.D. (28) ve M.E. (27) isimli şahısların Sultanbeyli İlçesindeki evlerinde arama yapıldı. Çalıntı tabanca O.B. (24)'nin kardeşi E.B.'de bulundu.

Yakalanan şüpheliler O.B., A.T. ve Ç.D. Sakarya'ya getirildi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden O.B. tutuklandı. Diğer iki şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.E., M.S. ve İ.İ.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Hırsızlığa karıştıkları ileri sürülen kişilerin "Sultabeyli Çetesi" olarak anıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber