YÖK, öğretmen liselerini de vurdu

Haber Giriş : 27 Temmuz 2005 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün meslek liseleriyle ilgili yaptığı son düzenlemeyle Anadolu Öğretmen Liseleri'nde okuyan öğrencilerin Eğitim Fakülteleri'ni tercih etmeleri halinde verilen ek puanın kaldırılması, öğrenci ve velileri tarafından protesto edildi. Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi önünde veli ve öğrencilerle birlikte bir basın açıklaması yapan Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimini Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ali Rıza Ünsal, Anadolu Öğretmen Liseleri'nin ÖSS sonuçlarına bakıldığında Fen Liseleri'nin ardında gelen başarılı okullar arasında yer aldığını belirterek, "Bu kararla bu okulların önü de meslek liseleri gibi kesilmektedir" dedi. Ünsal, YÖK'ün yeni düzenlemeyle kaliteli öğretmen yetiştirilmesine darbe vurduğunu söyledi.

Hukuki zeminde mücadele

Ünsal, şöyle dedi: "Diğer liselere göre bu okullarda haftada 4 saat fazla öğretmenlik meslek dersleri yapılıyor. Diğer lise öğrencileri dershanelere giderek vakitlerini değerlendirirken bu öğrenciler alan dersi alıyor ve öğretmenlik tercihinde bulunduklarında da ek puan alıyorlar. Ancak alınan yeni kararla ek puan alma hakları engelleniyor. Bu yanlış kararın en kısa sürede değiştirileceğine inanıyoruz. Aksi halde hukuki zeminde mücadele vereceğiz"

Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde kızını okutan ve öğrenci velileri adına konuşan Hukukçular Derneği Başkanı Hüsnü Tuna da "YÖK'ün bu kararından derhal vazgeçmesini bekliyoruz. Aksi halde gerek iç hukukta gerekse uluslararası hukukta hakkımızı arayacağız" dedi.

Hakkımız gaspediliyor

İngilizce öğretmeni olmak isteyen Zeynep Çiçek, öğretmenlikle ilgili düz liselerde okuyan öğrencilerden daha fazla bilgileri olduğunu dile getirerek, "Bize ek puan veriliyordu, artık verilmeyecekse ÖSS'de kendi alanımızla ilgili soru sorulsun" dedi. Lise 3. sınıfa geçen Erkam Tüzgen ise böyle bir uygulama yapılacaksa bile bu uygulamanın okula yeni başlayacak öğrenciler için geçerli olması gerektiğini belirtti. Bu yıl lise 2. sınıfa geçen Çapa Anadolu öğretmen Lisesi öğrencisi Fatma Koç ise matematik öğretmeni olmak istediğini ancak bu yeni uygulamanın herşeyi zorlaştırdığını dile getirdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber