Ağrı'da Belediye hizmetleri

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediye olarak kalıcı eserler bıraktıklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir grup Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisiyle yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında görevi 34 milyar borç devraldıklarını, şimdiye kadar bu borcun 25 milyarını ödediklerini söyledi.

Bir taraftan da alt yapı yatırımlara devam ettiklerini belirten Arslan, ilk olarak su arıtma tesisini hizmete sokarak, her eve şebeke suyu verdiklerini kaydetti.

Yeni sanayi bölgesinde alt ve üst yapı çalışması yaptıklarını dile getiren Arslan, "Buradaki esnafımızı çamurdan kurtardık. Eski Van Caddesi'ni işgalden kurtararak, seyyar satıcılarımız için semt pazarı kurduk" dedi.

Söz konusu bölgede, taş parke üretim tesisi de kurduklarını anlatan Arslan, şunları söyledi:

"Bu tesis 100 bin metrekare üretimden sonra kendisini amorti ediyor. Belediye olarak ilde yeni otogar ve yeni hayvan borsasını kendi gelirlerimizle yapıyoruz. Bu tesisler yaz ayı içerisinde halkımızın hizmetine sunulacaktır. Mahallelerin yollarını da yapıyoruz. Ağrı merkezde 90 yıldır kamulaştırılması yapılmayan Kağızman Caddesi'nin 100 milyar liraya yakın kamulaştırma ve yapım çalışmaları yapılıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilimize bin 300 konut kazandırılıyor. Biz yaptığımız çalışmalarla makyaj yapmadık, kalıcı eserlerimiz halkın taktirini kazanıyor."

Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Yahya Öylek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber